Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.799
    Морам да се изјаснам јавно,бидејќи сметам дека ќе се пронајде некој од колегите.
    Воопшто не ми се допаѓа како Ханџиски предава физио 1/2, човекот едноставно незнае да го пренесе тоа што го знае, секое предавање е пребрзо и неразбирливо, толку информации кажува со една душа што на крај се добива резултат од се измешано...Што се должи до книгата огромна е има доста работи што тој поинаку ги кажува, нема водич за учење(презентациите се само слики, графикони и по некое пасусче текст што тој ќе го бара на долго и на широко на испит)...а што се должи пак до ассистентите наместо да го упростат и да го направат јасен материјалот дупло го комплицираат со некакви си СИМУЛАЦИИ без врска.
    ОВА Е САМО МОЕ МИСЛЕЊЕ.

Последна измена: 26 ноември 2021
    На LangeAlfa и SaraTrajkova им се допаѓа ова.
  2. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Секој факултет си носи своја тежина. Би ти препорачала ако имаш љубов кон медицината да запишеш општа медицина, а ако ти е само за да завршиш медицински факултет во тој случај би ти препорачала да запишеш логопедија бидејќи сестра можеш да бидеш и со средна школа. Јас сум студент на општа медицина и можам да ти кажам дека ако учиш ке си положиш без проблем. Поголем дел од професорите се коректни, секако дека има и исклучоци но поголем дел се добри. Си бара учење факултетот прва и втора година се воведни и воглавно ако си средно медицинско ке ти користи доста бидејќи ке ти биде полесно. Трета, четврта и петта година веќе се земаат за посериозни, стапуваш во контакт со изучување на посериозни болести, почнуваат пракси во болница и слично. Шеста година е веќе доста полесна бидејќи цела 6та ти е пракса и спремање на дипломски труд.
    Се надевам дека бев од корист барем малку :D

3. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    97
    Дали некој знае како ќе биде анатомија 3 практичниот испит, писмено или усно?

4. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.799
    Од сите факултети на УГД само факултетот за медицински науки нема да добие декемвриска сесија, баш на тие на кои што им е најпотребна им е оневозможена, добро зошто постои факултетско студенско собрание на ФМН каква функција има тоа освен да се бори за правата на студентите, ние го избравме ние и ќе го срушиме, ова е крајно нетолерантно, неборбено, деканката одлучила да биде така, тоа може да се смени без разлика на се, и онака и ние дававме потписи за таа сесија, сакам да кажам дека овие од такозваново собрание со прст не мрднаа освен што ги собираа потписите, нивна работа е да се фалат и да си се сликаат очигледно за ништо не ги бидува.

5. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Здраво, македонисти доколку ве има ве молам да ме контактирате сакам да прашам нешто во врска со предметот теорија на книжевноста.

На Macedonian girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelorDevil

AngelorDevil Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам премногу❤ При оваа огромна дилема секако дека беше

7. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.799
    Самостојно бираш, кажаа денес.

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    кажи што ќе одлучиш, со тебе сум :):inlove:

9. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    995
    Дали на студентите од УГД им следува бесплатна годишна слободна од ЈСП? Ако да кои документи и што беше потребно да се однесе?

10. Sani_35

Sani_35 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    36
    Zdravo da prasam za diplomskata ako mi ostane eden ispit da go polagam vo april dali moze odma da prijavam diplomska da polagam ako prethodno se mi e sredeno

11. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    2.687
    Да, ако факултетот ти е со седиште во скопје.

Ќе може некој да ми помогне како оди процедурата за пријавување дипломски труд? На е-индекс ми дава информација „Не е дозволено пријавување на завршен испит / дипломски труд поради непроверено / некомплетирано студентско досие.“ Дали ова значи дека треба да поднесам барање (исто преку е-индекс) и кои поточно се документите кои се потребни?

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kalina_E

Kalina_E Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Здраво,
    Дали има некој што изработува семинарски работи за втор циклус студии, конретно од областа на економија
    Пишете ми во инбокс ве молам :)

13. Losha_devojka_

Losha_devojka_ Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    64
    Kje moze li nekoj da mi se javi, shto studira pravo, vo univerzitetot Goce Delcev? Fala odnapred

14. Dr.MoniMa

Dr.MoniMa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    17
    Добар ден, како се завреува семестар, бруцош сум па не знам дали ќе објават некаде или пак стига маил кога би можеле да завереме ?

15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Ќе излезе соопштение на страната. Рано е уште.

16. Ѕвездичка сјајна

Ѕвездичка сјајна Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво, како можам да извадам потврда за редовен студент на медицина, треба меил да пишам на студентски прашања или има друг начин?

17. Hristina7991

Hristina7991 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    88
    Преку е-индекс уплаќаш 100 ден, поднесуваш барање за издавање на потврда, и одиш во студентски прашања да си ја земеш или ако не можеш да одиш до Штип пиши им мејл ќе ти ја испратат.

На Ѕвездичка сјајна му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    995
    Некој да ме просветли што е со предметов спорт и рекреација? Има некакви обврски, полагања?

19. m346

m346 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    249
    Бараше да се прати видео на меил,краен рок беше 15ти декември.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sweetdesires7xo

sweetdesires7xo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    30
    Дали некој што веќе го поминал ова знае да каже на што да се фокусираме за практичен испит Анатомија 1?