Здраво дали би можеле да ми кажете кој предмет се исплати највеќе да се земе од изборните за четврт семестар општа медицина? (јавно здравје, комуникациски, фетална)
Здраво колеги. Дали некој ја има книгата гинекологија во електронска верзија да ми ја прати. Ви благодарам
Дали некој ги има следниве книги во електронска верзија за да ми ги прати Основи на хистологија од Жунквеира Хистологија од Мајкл Х. Рос и Војчич Павлина Основи на патологијата според Робинс
Дечки ми треба помош, дали може од Скопје да купам физички розов и семестрален лист? Или морам да одам до книжарниците во штип?
Колеги може да ми прати некој ако има патологија и хирургија пдф документ книга ? Благодарам однапред
Колеги ве молам било кој колега што има било какоф pdf document по предметите патологија,патофизиологија ,онкологија,ортопедија,анестезиологија,урологија да ми прати ? Благодарам однапред
Дечки во е индекс кај практична настава полето за освоени кредити ми стои празно а продеканката ми кажа дека тој предмет не се полага и сега ради коронава нема никакви обврски и као само со клик во системот се средувале кредитите. Јас треба нешто да направам или од кога ќе заврши семестарот тоа автоматски се средува?
Здраво дечки, ме интересира ваши впечатоци за општа медицина на УГД. Каков е односот со студентите, кои се најтешки испити за полагање, "најозлогласени професори", дали има пракса во текот на првите пет години и слично. Ви благодарам однапред.
Таа е интерна сесија ќе има покасно соопштение не ја пишува во академскиот календар бидејќи секоја година почнува различен датум
Здраво, Дали имате по универзитетскиот предмет Историја на облека прашања и да ми споделете искуство во врска со тој предмет.