Здраво Студент сум на Општа медицина на УГД. Имам прашања во врска со вонредно студирање поради работа. Не сум од Штип и тоа ме кочи многу па ме интересира дали на општа може да се префрлам како вонреден студент? Ако не ме интересира опција на дентална бидејќи слушнав на дентална може како вонреден. Дали и кои предмети се признаени и сл. ако може некој да ми каже.
Општа медицина и стоматологија нема вонредно, 3 годишните студии како ренген техничар, медицинска сестра....имаат вонредно
Тие предмети што се исти ќе ти ги признаат. А општа нема вонредно, лаборант, физиотерапевт, забен техничар, итн, тие имаат.
Zdravo sakam da prasham dali ima nekoj od vas koj e zapisan samo on vo taa studiska nasoka i da mi kaze kako mu se odvivale predavanjata dali slusal sam predavanja ili nekako so dogovor so profesorot mu daval sansa da odi pravo na ispit vi blagodaram
Дечки, како да ѓи подигнам свидетелствата од средно после дипломирање? Кое барање треба да го изберам на е-индекс?
Некој што полагал испит трговско право кај професорот Ивица,ако сака да ми каже што прашува најчесто,како е кај него за полагање?
Само со индекс право на студентска служба можеш да отидеш. Јас си ги земав уште додека бев прва година на факултет.
Дипломата ми е земена ама незнам дали треба да ми бидат уплатено и тоа уверение за положени испити/дипломирање или ми треба исписница за да ми ги дадат. Имам пишувано во студентски прашања ама конкретен одговор за тоа не добив
Здраво. Дали некој може да ми каже колку се наплаќа за комисиски полагање испит? Бидејќи имам плаќано 1220 на шифра 013 и 50 ден администартивна такса. А сега кога одам пријави испит ми излегува дека немам доволно финансиски средства? Инаку сум вонреден студент.