Нема писмено на тимс, туку на е учење се полагаат писмените испити на угд....на заокружување, дополнување, а може и есејски прашања бидејќи прашуваш за ИСПИТ....
Епа не знам затоа и прашав ако некој е полагал. Не дека јас ќе препишувам туку ме занимаше дали некој е полагал писмено испит за да знам отприлика шо да очекувам.
Не сум на УГД, ама имам полагано писмено на тимс, линк ни ставаа, влегуваш во линкот и ти се отвара тестот со прашања, ништо сложено.
Знае некој како се пресметува просек и како оди процедурата за поништување на оцена и преполагање на испит? И дали како апсолвент 2 семестар доколку не ги положам сите предмети што ми преостануват до септември ќе треба да плаќам или правам нешто?
Просек се пресметува така што ги собираш сите оценки по предметите и ги делиш со бројот на предмети, а за предметите зависи колку сесии ти важат, дали ако не положиш треба да презапишиш...или ако ти важат треба празен семестар да запишиш за да ги доположиш во јануари...
Апсолвентски семестар мислам се запишува ако ги имаш сите предмети положено и ти е останата само дипломската
Не, се упишува кога си ги поминал/а сите години но не си дипломирал/а на време па те фатил наредниот семестар од новата академска година без разлика дали ги имаш сите предмети положено и ти е останата само дипломската или ти се останати уште предмети за полагање.
Дали некој има искуство со смер физиотерапевт во Штип?( за факултет прашувам) Програмата за учење, професорите или нешто слично? Планирам да се запишам па затоа.
Dali nekoj vo skoro vreme polagal kaj Tena Sijakova Ivanova dali polaganjata bile online ili so fizicko prisustvo?
Пааа ние што дипломиравме лани на сите ни беа готови во декември. Јас завршив факултет во јуни, другар во септември, другарка во октомври и на сите ни беше готова дипломата на 12.12.2021. Претпоставувам чекаат кој ќе дипломира до одреден датум и наеднаш на сите ги принтаат. А за зимање кога сакаш, јас минатата недела ја земав.
И сега да треба да заминам за еден месец странство а сум дипломирала пред 1 недела, неможам да ја земам?