Паа на сите факултети на УГД уписите се во исто време, крај на август/почеток на септември. Има на веб страната инфо, прати ги и нема да утнеш.
Дали некој има полагано предходната сесија или знае за оваа како ќе се одвиваат испитите кај професорката Елизабета М.? Писм
Дечки како се полагаат сега универзитетски изборните предмети? Знам дека е електронски ама од дома или на факултет? Конкретно за заштита на животната средина прашувам.
Zdravo, ve molam za informacii za Zemjodelski fakultet UGD , smer Fitomedicina? Koi se poteski ispiti , dali e tezok smer, konkretko za vonredno studiranje me iteresira. Blagodaram
Нови правила на општа а, нема да примаат под 80 поени од оваа година. Универзитетски предмет е? Ако да тогаш 4 кредити.
Sakam da prasam za pravni studii, kako e polaganjeto po predmetite, trgovsko megjunarodno privatno pravo, gragansko procesno pravo, i voved vo pravo
Dobra vecer!Sakam da prasam,nekoj sto studira opsta medicina ako moze da mi kaze kolku se plakja od semestar,kolku e vkupno participacija za cela godina i kade se odrzuvaat predavanjata i vezbite?
Исто е на цел угд. Партиципација од семестар е 6125 денари, ама со уписот си имаш и дополнителни трошкови, за спортска сала, за ова, за она, па излегуваат околу 20 000 за цела година само за упис на семестар. На медицина најчесто предавањата и вежбите им е во текстилното училиште (Димитар Мирасчиев), а мислам дека и на Кампис 2 исто одат.
За предавања и вежби, првите ако не се онлајн тогаш во Кампус 2 или поретко во ФМН а во однос на вторите, вежбите по претклиничките предмети во К2 или "Текстилно" (или онлајн) а клиничките по болници. Не знам како ќе биде од оваа година но сега се одвиваат во болниците во големите градови (Скопје, Штип, Тетово, Битола итн), за 5та не знам ама за 6та знам дека одат и во Систина и Жан Митрев.
Здраво. Сакам да ве прашам дали знаете каде можам да најдам работа во Штип преку лето додека немаме предавања? Не знам каде да барам. Ве молам доколку знаете да ме насочите .
Zdravo.Sakam da prasam,dali nekoj znae kolku e mesecniot prestoj vo nekoj od studentskite domovi vo stip?
Здраво, ме интересираат искуства од претходни генерации за хисто 1 испит (прашања, дали бутаат многу)
Здраво, сакам да прашам за факултетот за инфоматика, поточно Компјутерско инженерство и технологии. Ако може некој да ми каже нешто општо околу студирањето таму.