Дечки заборавив да заверам семестар Дали некоја знае дали може и после рокот некако да се завери, има ли шанси, скроз изумив, сега ми текна, а рокот до 12часот беше. Ќе се убијам
Dobar den!Dali nekoj znae koga kje bidat konkursite za vo studentskite domovi vo stip i kolku cini smestuvanjeto vo niv?
Здраво дечки дали знаете од кога им почнуваат одморите на студентски парашања, конкретно на факултет за медицински науки.
Здраво, дали може да се префрлиш од УКИМ на УГД, дали положените предмети кои се исти би ги важеле, како е на насоката маркетинг и менаџмент, дали мора да се положат двата колоквиума како услов за полагање испит или само со положени 2 колоквиума се смета за положен предмет ? Фала однапред
Можеш, пиши префрли се на УГД и би требало да ти излезе цела постапка. Врска немам како е на тој факултет, претпоставувам дека немаат положени/паднати колоквиуми туку за да добиеш услов за испит е да имаш 42 поени од сите предиспитни активности. 6125 денари од семестар, 12300 од година, ама само партиципација, има и други работи како лаборатории, правобранител, спортска сала, розеви листови итн кои ја креваат цената.
Јас с префрлив од Педагошки факултет Скопје на Факултет за образовни науки Штип. Ми ги призна сите испити што ги имаше во Штип а ми беа положени во Скопје
Со колку поени се запишува на дентална и фармација,пошто на сајтот пишува дека најмалку 80 е за општа медицина,а за други не пишува ?
Здраво, дали има некој префрлен од УКИМ на УГД општа медицина? Ме интересира дали ги признаваат сите предмети и дали постојат услови од која година ќе се почне со студирање, ако може некој да ми пише лп.
Ве молам дали некој знае со колку вкупно поени/кредити се врши префрлување од една на друга студиска програма?
Да не знае некој после сите положени испити како оди процедурата за пријавување дипломска и земање на дипломата? Од студентски прашања никој не ми враќа ниту ми крева на телефон