Не , тоа што е положено си останува , а тоа што не е ќе си го полагаш По некои предмети што имаш 42+ поени а не се положени ќе направиш скриншот и ќе го пратиш на професорот да ти ги препише поените
Некој да не ја знае постапката за презапишување на година? После дали се полагаат само предметите што имаме услов или?
Да да како што пишав на членката погоре . -Се што ти е положено си останува -Доколку немаш 42 поени по некој предмет си го презапишуваш и од ново ќе го слушаш - доколку имаш 42 / 42+ а не е положен предметот , тогаш ќе ти се препишат истите поени ( или ќе направиш скриншот ќе испратиш на професорот слика од е-индекс или ќе пишеш доколку се избришат поените пошто често се слушува, е-маил на студентски прашања и ќе ти пратат извештај ) и ќе можеш да си го пријавиш кога сакаш испитот
А во врска со плаќањето,затоа што имам услов за сите предмети фатено,само не ми се положени,плаќам според тоа што е објавено како соопштение за запишување на семестар по втор/повисок пат или нешто друго? Фала ти многу ❤️
Dali nekoj znae kako ke bide opsta medicina 1 godina ke se odi tamu ili kako.vezbite rekoa tamu koi denovi ke bide da se organizirame od kolku sat nisto ne e kazano .vo skopje imaat raspored za cela godina
Ве молам за одговор Дали на некој при упис на семестар електронски не може да плати за универзитетски спортски центар бидејќи ги имам платено сите трошоци освен тоа, ми дава грешка..во што може да е проблемот?
Како можам да го направам тоа? Нели треба да постои поле "Запиши семестар"? Или ако можам да ги уплатам тие 390 на нивна трансакциска сметка?
Извини што те замарам, но јас се префрлувам од УКИМ на УГД и пишува дека треба да ми бидат платени сите трошоци за да бидат креирани ресурси (корисничко име, итн.), затоа не можам да се најавам на е-индекс.
Здраво колеги дали може да сподели некој што е на УГД медицина за физиологија 2, микро1 биохемија 2,и останатите од трета патофиза и патологија? Ве замолувам да ми објасните ако можете подетално бидејќи се двоумам за трансфер на УГД
Ne sporeduvame no mnogu e normalno deka treba da znaeme da xnaeme kako da se organizirame ako bese celosno fizicko prisystvo ke znavme no vaka e mnog neorganizirano i ne moze nisto da isplanirame