Neter, i vezbite na asistentkite se so sliki od atlasot. Mislam se prodava kopija kako poeftina varijanta vo Kloning knizarata vo Stip, prakjaat i po kargo
Ве замолувам некој да сподели искуство со професорот Драган по англиски јазик на општа медицина. И што воопшто треба да се учи.
Super profesor, korekten, ako si prva godina i imas odbrano angliski togas ne treba da se uci nisto, odis na ispit pravo, i prasanjata se osnovata na angliskiot jazik. Ako si 3ta, ima kniga po medicinski angliski i od tamu dava prasanja i na kolokvium i na ispit
Nema konkretna literatura, odi na ispit so znaenjeto do sega i plus nesto ako sakas da si povtoris od internet, ili druga literatura. Ne e tesko inaku, osnovni poimi i gramatika dava.
Сакав да прашам како ви се предавањата?некои кажуваа дека е поднесено барање за онлајн настава,или хибридна настава,или се оди со физичко присуство таму?јас сум во Скопје ама тука ми оди доста тешко..
Имамм прашање за ПРВ КОЛОКВИУМ АНАТОМИЈА. Кој матријал е, што сочинува тој колоквиум? Студент на УГД- 1година Општа медицина.
Сакав да запишам апсолвентски семестер ама неможев ми пишуваше проблем со податоците на студентот…А до вчера беше…Пишав маил на една ама не ми врати…Незнам што да правам…Дали некој знае број од таму медицинскиот факултет….?
Пиши и утре меил на Мери од студентски прашања meri.maneva@ugd.edu.mk (ако си општа), ако не ти врати пиши на продекан или на деканот - не им ги знам ел. пошти, пиши им го првото име на е-пошта и ќе ти ги даде системот. Ако и они не ти вратат или пиши до ректорат или појди лично на студентски. Телефонски број, не познавам човек кој успеал да ги добие на овој начин.