Дневникот за пракса нема да ти го бараат, барем на нас не ни го побараа. А во него обично си пишуваш што си работела секој ден додека си била на пракса. Пример, првиот ден си работела ова, вториот она итн. За осигурувањето, можете да си го земете во било која осигурителна компанија. Одиш, покажуваш документ за идентификација, им кажуваш дека ти треба животно осигурување за на факултет. Знаат они убаво Зависи од професорот. Некаде се полагаат усно, ама во глобала се полагаат писмено. И се исти како и колоквиумите, со таа разлика што пример некои даваат неколку прашања на раскажување или повеќе прашања на заокружување. Обично на сите факултети е различно, според распоредот. Почекајте, во недела сигурно ќе објават распоред на предавања
А ако не објават,дајте овде да донесеме заклучок ајде распишувам тендер,за најповолно време за на факултет...
Се е во последен момент во 5 до 12 може да се случи на пример за некои вежби од 10 што ги имаш да стават соопштение во 8 иститот ден дека се одложуваат Се зависи на кој факлутет си , ако си на мојот тешко тебе
На кој факултет си ти? Инаку, се надевам дека до петок ќе се средат и ќе објават кога треба да се појавиме таму низ факултетите. Не знам, може во ПМС сум, ама работава не е за толку за она „лезетската“. А ни распореди нема уште? - Е, супер.
За распоред,рано е...едвај го ставија соопштението што треба да уплатиме иако на академски календар пишуваше заверка на семестар од 10 до 14 на 10 ставија соопштение а рок до 14...УГД Rules!! ^ а,и на првиот академски час само ке ви посакаат едно ГОЛЕМО добредојде и ништо друго,индексите ќе ги делат можеби пред првите колоквиуми тука некаде
Знае ли некој каква упатница треба за презапишување на предмет? Треба да презапишам еден предмет од прв семестар и не знам кога треба, дали со документите за упис на трет семестар или? И на која сметка, приходна шифра како и да иде тоа? Ај упатете ме кој знае...
Откако убаво си ја рагледав програмата, мислам дека оваа генерација 2012/2013 ќе бидат со четири години дипломирани, а сите пред нив што сме ќе бидеме по старата програма дипломирани со три години
Најубаво ќе биде да си прашате во студентски прашања, еве знам денеска другарка ми се запиша и предметите што ќе ги учи во прв семестар, ние не ги учевме, сосема различно...
^Јас на другарка моја генерација лани запиша, и сега кога и ги кажував прфметите,бледо ме гледаше.Очиглендо има измени