Некој што полагаше Патофизиологија 2 во прв рок да сподели инфо , какви беа прашањата ?? На што да се обрни внимание ?
Здраво може некој да ми каже како се одвива испитот Историја на Македонија од универзитетските предмети и каде има материјали?
Здраво, некој којшто студира медицина на УГД да ми каже искуство како е задоволен. Се мислам помеѓу Штип и Бг дали да се запишам
Јас завршив пред неколку години, искрено и не се сеќавам толку многу на студиите повеќе, особено на првите години. За учење, разбирливо, се учи доста теорија, во зависност од болницата и асистентот може да се види по нешто практично. Се на се мислам дека беше онака, океј, просек. Не беше лошо но мислам дека се уште има голем простор за подобрување, проблем е и самата програма искрено, треба да се смени значително но тоа е друга тема*. Патем сега новите генерации посетуваат сериозни болници кај едни од или најдобрите доктори во РМ на пракса а не хоророт кој некои го викаат Клиничка болница - Штип така да тргнувајќи само од тој факт претпоставувам дека сега УГД е доста подобар отколку во моето време. За Бугарија врска немам што е како е. Најважно е ти самиот колку си учел, ако си се заинтересирал и си се посветил на професијата тогаш на работа години подоцна ќе ти биде многу полесно, факултетот очекувано не ме научи на се, затоа има работа која се вика искуство, јас сметам дека ФМН дава задоволително ниво на знаење врз кое утре ќе се надоградуваш со новостекнатото искуство. Единствено програмата има доста глупости и се фокусира на неважни работи кои ги забораваш по положување и никогаш нема ни да ти текне на нив али тоа е друг муабет.
Zdravo Nekoj sto e zapisan na Praven fakultet, ako moze da spodeli iskustva i soveti. Kakvi se profesorite? Koi predmeti se poteski, dali ima profesori sto se izivuvaat? I dali ima nekoj napraveno transfer na fakultetov, i koga se prezapisal dali gi prifakjaat site ispiti sto se polozeni na prethodniot faks ili?
Некои професори бараат проектна задача и од вондредни студенти и тие поени што ќе ти ги дадат за таа задача ти се плус доколку поминеш добро на испит.
Порано дозволуваа , ама сега знам колеги кои се обратиле до студентски но не им го сменале изборниот . Во секој случај пиши маил до студентски може ќе имаш среќа
Ima nekoj sto polagal Biohemija 2 u prva dekada? Me interesira dali bilo pismeno i kakvi prasanja dava prof?
Здраво,дали од уким би ги признале предметите од трета година од угд и нема да биде проблем за запишување на четврта година на уким?Со обзир на тоа дека првите две години ги имам завршено на уким,само третата на угд,за општа медицина станува збор
Здраво, дали има некој од вас што е студент на информатичкиот, компијутерско инженерство и технологии на УГД?
Има ли некој што не успеа да запише семестар? 2 недели веќе не ми дозволува системот, или само бел екран се појавува или вика неуспешна трансакција. Пробано од повеќе сметки, не функционира никако. Вчера проверив во трансакции, ми стојат сите пари како примени. Пробувам да запишам семестар, не дозволува.