Zdravo dali nekoj ima iskustvo ili poznava nekoj sto se ima prefrleno od UGD na UKIM opsta medicina, dali e mozno toa?
За физио 1 или 2? Ориентирај се повеќе на неговите презентации отколку на Гајтон, а генерално полесно испрашува за физио 2 отколку за 1. А еве сега имало и нов професор по физио, ако можиш некако да се префрлиш кај него.
Znae li nekoj kako se smetat poeni za upis za ovaa godina..samo ne mi go prakajte kalkulatorot od feit oti ima izmeni za ovaa godina
Дали некој може да ми ја објасни постапката за дипломирање? Дали треба прво на менторот да му пишам, па после тоа да поднесам барање на е-индекс?
Патофиза 2 претходните неколку сесии се полагаше предиспитен тест + усен испит, и беше тешко за положување, професроката бара да се знае се и да не се греши при зборување. Инфективно 1 или 2? И двата испити бараат време за совладување. Ако учиш континуирано за колоквиуми нема да имаш никаков проблем. Професорот го бара тоа што го кажува на предавања.
Здраво, дали септемвриска сесија ќе биде како лани доколку паднеш испит во прва декада можеш пак да го полагаш во втора декада?