Zdravo. Nekoj sto e 2-5 godina na UGD stomatologija , da mi pise vo licna poraka ako moze? Imam prasanja
Од скрипта и презентации е доволно. Добар е Андреј Петров. Бара разбирање и знаење, али не тупе со непотребни факти да знаеш.
За патофиза 1 има нејзина скрипта објавена во библиотеката на УГД. А за патофиза 2 не знам. Некој ако знае нека каже.
За Патофизиологија 1 одредени теми можеш да ги научиш од книгата за Патологија 1 (Robbins) како темите за Хемодинамика, Инфламација, Неоплазија (мислам дека беа овие). Останатите теми, барај од било која литератра, особено темата за Ацидо-Базни нарушувања спремај ја многу добро. За Патофизиологија 2 води се според презентациите на професорката и пробај да ја најдеш книгата Патофизиологија од McPhee, најголем дел од информациите во презентациите се од таа книга. Секако, за некоја тема доколку немаш од каде, побарај YouTube видеа.
дали има некој тука што е 4та,5та или 6та година на медицина ? ако може да ми пиши сакам да прашам нешто
Здраво, дали има некој што студира или завршил за акушерка? Доколку има некој дали може доколку чува материјали за учење за колоквиум по нега на болен да ми помогне да ми испрати?
Дали некој знае дали е возможно трансфер на друга студиска програма додека не се почнати првите колоквиуми?
Феминки дали некој полагал физио1 (општа мед ) во Септември и ако може да сподели импресии од испитот
Biofizika prv kolokvium sto najveke se bara i pagja. Iskustva od prethodni god na sto povekje da se nasocime
Не се секавам на прашањата ама лесен беше , ако си го совладала добро материјалот нема да имаш проблем . А и професорката е многу коректна .
Биофизика ги менува прашањата,така да јас би ти кажала добро да си научиш не е ништо тешко набубај го материјалот