Zdravo, ve molam dokolku nekoj zavrsil 2 ciklus studii intenzivna nega od kade zemavte materijali za ucenje i kako odese polaganjeto, vo smisla usno pismeno... Blagodaram
zdravo, dali nekoj moze da mi kaze kade da ja najdam knigata angliski i rabotna(kolku sto svativ) za prv semestar, taa sto ja bara prof. dragan donev.
isto taka dali ima nekoj sto e likovna akademija, imam prasanja vo vrska so kolokviumite i ispitnite sesii
Здраво. Ако може да ми кажете и да ми објасните. Имам 33 год, догодина ќе наполнам 34 год и решен сум да се запишам конечно на факултет за право, за адвокат. До сега не се запишав на факултет оти сите мислеа дека нема да завршам а и не бев некој добар ученик со 2 и 3 поминував до 8 одд, средно имам 3 год исто така имам оценка 3 и 4. Колку години е правниот факултет дали е 3 или 4 год и дали ќе има шанси да се запишам вонреден студент?
Потребни материјали можеш да најдеш во фотокопирницата која се наоѓа во подрумот од трговскиот во Штип. Заборавив како се вика, ама таму има речиси се', а ако нешто нема имаат уште еден дел само на погорниот спрат. Само ќе кажеш за која година и кој професор и тие ќе ти помогнат.
Здраво на сите,дали има некој тука што е бил лани Доквалификација?Да каже кои прашања биле Педагогија писмено.
колеги за да се земе електронски потпис кој е условот ? и кој е условот да запишеш втор семестар , т.е клк положени предмети?
За електронски потпис да имаш доволно присуства од предавања и вежби,а за втор семестар нема услов за положени предмети..Тоа е само кога запишуваш година,услов ти е колку кредити имаш стекнато.
Здраво сакам да прашам дали некој досега имал вакво искуство и дали квадрираните студенти , што дега тековно се повторно на факултет на годината која што пишале квадрат за табло се сликаат со нивната генерација или пак со новата во која што се сега.. благодарам
Здраво на сите, ако има некој прва/втора година запишан на УГД- Штип, Факултет за образовни науки- Одделенска настава да го исконтактирам, имам неколку прашања во врска со испитите сега во Фебруарската сесија.
Здраво,4та година завршив со редовно студирање,но имав 2 предмета презапишани што не фатив услов и сега се префрлив во вонредно.И на тие предмети ми ги пишува поените пример.35,но нели вонредно не требаат поени,е сега јас ја имам опцијата за да пријавам испит по тие предмети,дали поените ќе се тргнат или ќе си пишува 35? Бидејќи ми се тие во4та година таму се уште пишува редовно студ..апсолвент дали има некаков проблем или не.пишав на студенски не ми вратиле Не знам дали ме разбравте што сакам да кажам
Zdravo decki prva godina sum i sega pri upis na paren semestar potrebna e zaverka na neparniot, no jas gi nemam dostaveno proektnite zadaci po site predmeti dali imam moznost da zapisam sleden semestar? ako znae nekoj da kaze pls
Некој да не знае како ќе се одвива испитот по Патофизиологија (Општа Медицина) во оваа Јануарска сесија?