Пиши меил на референтите во студентски. Ако нема одговор, пиши и на други референти од други факултети ако прашањето е општо. Препорака е да пишуваш од универзитетскиот меил.
Zdravo.Dali ke mozi da mi posocite profesor na opsta medicina za izrabotka na diplomski trud, korekten i da ne maltretira mnogu. I od kade svi barale relevantni podatoci ?
Здраво дечки, дали сте информирани околу уверението за положени испити после пријава во весник како изгубен документ (не од моја страна хахах) за колку време би бил готов?
Здраво на сите, имам прашање до колегите од Општа медицина, дали некој би можел да сподели искуство со испитот Физиологија 2, од каде учевте и на кој принцип? Благодарам однапред.
Ако полагаш кај проф. Ханџиски, треба да ти се научени сите теми од Гајтон (сите што се предадени, не буквално сите). Учи со разбирање и гледај видеа за да имаш јасна претстава за нештата. Тоа што е патолошко од темите, не го учи. Јас кога полагав беше усно, ако знаеш е скроз коректен, ако не знаш е скроз некоректен. Последниве неколку пати даде писмено и е полесно за да се положи, но сепак немам искуство со писмено и не би знаел точно како е. Во секој случај, учи од книгата и води се по презентациите, тоа што го пишува во презентацијата доучи го од книгата и ќе немаш проблем.
Dali nekoj ima iskustvo na pismen ispit kaj prof Handziski fizio 1? Mnogu kolegi ucele od prasanja a dosta mnogu od niv zborat deka pismeniot ispit se bil od prasanja. Dokolku nekoj gi ima prasanjata Ve molam pretete mi, dozivotno kje sum blagodarna :')
Dali nekoj znae zosto ne mi izleguva "prijavi" na eindeks. Sakam da prijavam ispit za aprilska sesija koj ne go prijaviv vo fevruarska no ne mozam