Здраво, планирам да се запишам на Информатичкиот факултет на универзитетот па сакам да добијам некој искуства и мислења за факултетот (може и општо за универзитетот) од студентите кои веќе се запишани овде.
zdravo sakam da ve prasam koj znae da mi odgovori bidejki imam prezapisano godina i imam nepolozeno predmeti od letniot semestar t,e, od vtoriot a za istite imam fateno uslov od 42 poeni za na ispit dali poenite od predavanja i vezbi se brisat pri zapisuvanjeto na istiot semestar po vtor pat ? i dali predmetite sto se dosega polozeni ke treba da se prepolagaat ili samo tie so ostanale ne polozeni vo prezapisanata ista godina? fala odnapred
Здраво дали може да ми пише некој што скоро дипломирал, ме интересира како може да бидам сигурна дека нема да излезе плагијат и како да се избегне тоа и дали менторот е задолжен да го провери тоа или јас? Користам податоци од интернет кои се преведени на македонски и со изменети зборови, не знам дали би имало проблем...
Дали може да ми каже некој кога започнуваат уписи на Правен при УГД? Пробав телефонски да контактирам но никој не ми крева.
Zdravo. Ako nekoj studira opsta medicina i mu e predavala asistentkata Sanja Baldzieva po anatomija neka mi pise
Здраво. Јас сум студент на медицина во Скопје но сакам да се префрлам во Штип исто на медицина, па сакав да ве прашам ако знае некој дали треба да се отпишам од тука и кога ќе бидат уписите да се запишам таму?
Здраво. Би сакала да прашам дали има некој искуство со онлајн практичен испит со асс. Галена, по психологија да сподели искуство?
Zdravo. Da prasam polagal li e nekoj izboren univerzitetski predmet Etika kaj trajce Stojanov, pisa mu na profesoro 3 pati ne mi e vratil uste pa da ve prasam knigata kade mozam da ja najdam. U stip ja barav ne mozam da ja najdam a ispitna sesija kaj i da e ke pocne.
Zdravo, dali na tie sto polagaa vo aprilska sesija histologija 1 i 2 i patologija 1 i 2 vi se zatvoreni prijavite ? (Na tie sto ne polozile ispit)
Можеш да ми дадеш поопширен одговр зошто? Те прашувам заради тоа шо сите имаат различни мислења и искуства па сакам да ги слушнам и двете страни.
Предметите кои се положени нема потреба повторно да се полагаат. Ќе ги слушаш и полагаш само оние кои не ти се полагани. Не би требало да ти се избришат и поените, но сепак најдобро е да се информираш на студентски прашања.