Дали утре започнуваме со вежби и предавања? Прашувам за општа медицина. Видов дека е објавен распоредот, но не знам која група сум.
Предавањата започнуваат прв понеделник од октомври, пред да се формираат часови на тимс и тимс групи ќе треба да искочи академски календар за 2024/2025. Без паника и сè ќе биде
Прашањето ми беше за начин на одржување на предавањата. Комбинирано ќе е,барем за нас од повисоките години
ќе ви кажат професорите која литература ви треба,ако сакаш предвреме да земеш оди во клонинг и побарај книги за 3та ги имаат сите
Дечки дали има некој добронамерен што ќе ми ги прати сите презентсции по патофиза 2 ? За возврат праќам и јас што и да ви треба
Зошто толку многу се чека одговор од ННС за промена на студиската програма? Ќе помине и продолжениот рок, а утре е петок и виќенд е веќе. Немам коментари. А и од студентски ништо не враќаат.
Можно е да продолжат пак денес некои полагаат испити а и голем број студенти имаат проблеми со индекс уписи и сл.
Дали и некој друг сеуште не е внесен во тимовите на teams за новиот семестар? Како оди постапката, некој со претходно искуство?
Не знам што да кажам, организација нула. Сабајле ми вратија без врска одговор, требало да помине во ннс, што веќе го знам тоа. Ама цела недела помина...
Здраво, од што литература да се спрема патофиза 1 и 2 кај Милка Клинчева, освен презентации, некои колеги ми ја споменаа патофизиологија од мекфи, гамулин...?
Сега во октомври полагам последен испит...кога ке го положам дали може после тоа да пријавам да полагам дипломска ..или мора за дипломската да запишам нов семестар?
Дали некој продолжуваше стипендија? Може ли да ми кажете кој тип на УППИ образец го ставивте еднојазичниот или двојазичниот?