Има kalendar-na-aktivnosti-2024-25.pdf (ugd.edu.mk) (ако не ти го отвара вака, скролај најдолу, се наоѓа на десната страна)
Здраво, некој да објасни како е процедурата за префрлање од еден угд факултет на друг и колку се плаќа од прилика?
Прво треба да поднесеш барањена е-индекс за издавање документ за положени испити 50денари и да си го земеш од студентски прашања. Па повторно на е-индекс поднесуваш барање до студентска архива исто уште 50денари и го приложуваш документот(скенираш) и пишуваш образложение и мислам опис на приложениот документ и зошто сакаш да го промениш факултетот, мислам дека е 2000денари, пак ќе си прашаш на студентски. Откако ќе завршиш се, чекаш одговор односно одлука од Продекан за настава. Таа одлука оди после кај ЕКТС координатор, и пак чекаш одлука. Кога ќе ти бидат комплетирани одлуќите на е-индекс пишуваш маил на студентски служби и тие си потеруваат работа за промена на факултетот и ќе си прашаш што и колку треба да си доплатиш.
Здраво на сите, сакам да ве прашам дали некој знае да ми каже каде можам да ги најдам одговорени прашањата за државен испит и дали некој во скоро време го има полагано? Однапред Ви благодарам
Прашање,дали овде има некој запишано на медицинскиот факултет во Штип смер медицинска сестра оваа година?(вонредно) Потребни ми се некои информации хитно,меѓутоа никој надлежен од факултетот ниту одговара на меил ниту креваат на телефон. Доколку има некоја девојка која е запишана овој смер или познавате некој би сакала да прашам некои работи
Дали некој ги има во PDF форма да ми ги прати: Патолошка основа на болестите од Робинс и Котран и Медицинска микробиологија и паразитологија СПЕЦИЈАЛЕН ден од УКИМ