Сметката за административна такса е на буџет на РСМ. Уплатницата е за сметката и приходните шифри на УГД.
Zdravo, dali ke moze nekoj da mi kaze kako se odviva pismeno ispitot po fiziologija 1 i dali postoi granica od kolku e polozen do kolku ne? Neka mi pise vo lp
Zavisi, najcesto e so prasanja na zaokruzuvanje treba poveke od pola da ti se tocni i ti stavaat poeni za prolazna. Zavisi kolku ti se tocni si gi opredeluvaat poenite. Inaku e slicno kako prasanjata na zaokruzuvanje od kolokviumite ama ne se istite.
Za eden predmet nemam preduslov za da prijavam ispit. Dali posle popravniot kolokvium ke mozam da prijavam ispit za toj predmet bidejki rokot e do 19ti?
Ако ти стават поени на време ќе можеш да го пријавиш. Обично рокот го продолжуваат ама само за во втора декада.
Дали некој знае дали може да се промени декада за полагање по грешка пријавив во прва декада а сакав во втора има шанси некако да се смени тоа?
За жал не може да се смени..Ке си полагаш во таа декада во која си пријавила,евентуално ако професорот ти излезе во пресрет да полагаш во втора.
Дали колега/колешка од 6та година општа медицина може да ми каже дали постои услов од 270 кредити за да се запише 6та година ? На страната на УГД има таква информација, но викаат дека не важи.