Ми кажаа дека имало некаква скрипта со прашања за испит по клиничко испитување 1, случајно некој да не ја има таа скрипта?
Здраво. Дали има некој што полага вовед во клиничка пракса во февруарска сесија прва или втора декада општа медицина да ми пише
Moze li nekoj da mi kaze iskustvo za komunikaciski vestini konkretno za Opsta medicina. Kakva e prof kako se odvivaat kolokviumite i ispitite
влези да одговараш во првите. Срце да ти биде научено, како оче наш! Исто така и тромбоза, и се разбира читање на ЕКГ
Здраво јас сум запишана на ВЗШ (мед сестра), сега сум 3 година, (пред дипломирање). Прашањето ми е: сакам да се префрлам општа (дали може? Ако може, од која година ќе започнам на општа? Дали може да се запишам општа ако земам диплома за сестра, или ВЗШ студиите треба да ги ставам во мирување? Или пак ќе треба за општа од почеток да се запишам, почнувајќи од прва година?) Ако сака и ако знае некој да ме упати и одговори, би ми значело многу! Благодарам!
Не можиш да се префрлиш од сестра на општа. За да се запишиш на општа ќе мора да се пријавиш регуларно кога ќе се уписите за 1ва година. Можиш да се префрлиш вонредно за мед сестра, а да се запишиш на општа редовно. Испити од мед.сестра на општа не се признаваат т.е си се запишуваш во август... А обратно ако беше на општа па да се префрлиш за сестра можи, ама од сестра на општа не
Zdravo, jas studirav na ugd 2014 generacija do 2017 vonredno angliski jazik i knizevnost, ama go staviv vo miruvanje i nit se povrativ nit zavrsiv najstariot sega, togas bese 3 godini, potoa go dobiv vtoriot sin.. kaj so 2 deca sansa nema da se izbanjas ne pa da ucis! Prasanjeto mi e, dali i kade mozam barem da si gi zemam dokumentite vo rektorat stip, ili vo kampus 4ka kaj so ucev? Diplomata i sveditelstvata od sredno tamu mi ostanaa... kolku ke cini? Sigurno mi e izgubeno pravoto za studiranje, ama mozam od avgust da zapisam drug fax. Bar taka mislam... psihologija, pedagogija... dali sum vo pravo? Fala odnapred, se izvinuvam za dolgiot post, ♡♡♡
Здраво. Ве молам кажете ми ја процедурата за проверка на плагијат, како можам да проверам и кој % е дозволен?