Дали знае некој кога ќе има доделување на диломите?Некој ми кажа дека имало во декември ама ништо не беше известено.
Здраво. Може ли некој да сподели од каде имате учено патофиза2. Јас не можам да учам од презентации тоа се буквално малку информации. Најдобро како е за учење некои совети??
Здраво, може ли некој да ми каже како се одвива полагањето на интерна 1 за општа медицина кај професорите? Има некој да сподели искуство кој што прашува и слично?
Здраво може некој што полагал патологија 2 јануарска или септемвриска сесија да ми каже како се одвива сега испитот усно/писмено? И дали навистина прашуваат и од колоквиуми без разлика на поените
Прво има предиспитен тест. Ако имаш над 12 поени одиш на усно. Испрашуваат сите професори, истиот ден ве делат. Ги прашуваат и колоквиумите без разлика на поените, освен ако имаш среќа па да се погоди да не те прашаат.
Дали можи во иста сесија ако имаш останат испит да пријавиш и дипломска? Мислам прва декада да го положиш испитот а втора веќе да пријавиш дипломска? И дали дипломска мора во сесија? *конкретно за општа медицина прашувам