во Скопје може,јас апсолвент бев уште 6 испити и го ставив во мирување. Уствари потпишуваш барање до деканот да ти одобри статус на мирување.мене ми одобри.
За да пријавиш дипломска мора да ги завршиш сите испити, поточно тој студентски совет треба да ти одобри димпломска а ќе ти одобрат откога ќе положиш се. Потоа се чека да се состави комисија и да те известат за датум. Јас отприлика чекав околу месец/месец и пол од пријава до дипломирање и земање уверение за дипломирање па и во случај сите да се на одмор до септември би требало да дипломираш.
Некој што полагаше физиологија 2 кај проф. Ханџински во априлска или сега во прва декада ако може да ми пише
Здраво, пишувам за префрлувањето од уким во угд Општа медицина. Ме интересира кои предмети ги признаваат и дали доколку се исполнети тие 36 кредити ( со предмети кои се во втора година - генетика; етика; ХЕ2) можеш да слушаш предмети од трет семестар.
Добар ден, Сакав да прашам дали некој можеби знае колку најмалку поени се потребни за запишување во УГД Штип - општа медицина?
Zdravo, da li ima nekoj sto e student na med faks opsta medicina ugd. Da prasam dali letna praksa e usloc za 5ta ili za 6ta godina. I kako odat taa rabota
Мислам 80. Да, треба да приложиш документ на крај кога дипломираш дека си одел/а на пракса преку лето. Мада мислам дека не прават проблем и ако немаш али сепак подобро е да не ризикуваш според мене, оди печат да ти стават од било кое ЈЗУ/ПЗУ за да си бидеш раат.
Zdravo,sega zavrsiv sredno uciliste za medicinska sestra i planiram da se zapisam na ugd za sestra vonredno a paralelno da se vrabotam.Moze li nekoj ako znae da mi kaze kako e procedurata?
Ќе бранам дипломска сега во понеделник па ме интересира да ми каже некој што најчесто се носи на менторот, на комисијата, што се носи од јадење, пиење
Не е задолжително ништо.. Јас кога бранев магистерска на Гф во Скопје ништо специјално не се случи.. немав време за дотерување бидејќи бев во Виена од факултет и авионот слета во 15.00 часот а одбраната беше закажана во 16.00. Однесов подарок за менторот слика и виски за другите по едно вино и тоа беше се.. Зедов и еден коњак отворивме со комисијата и колегите што беа гости... ништо спектакуларно и драматично..