Пијалок и букет нешто цвеќе... ако е жена. Макар што јас и на менторката и на членовите ама нив нешто поевтино му земав и општо зедов јадење пиење за тие што присуствуваа..
Аман бе со колук напред фрлање и со петица подавање. Нормално дека ги оставаш на маса понастрана и кога ќе завршиш со презентација и оценување земаш поклонот и и го даваш.
Многу му се плашите на даскалите.. Или јас сум бил со менторот преблизок.. В рака ќе и го дадеш.. повелете.. замезете се, што че се напиете не срамете се...
Абе го знам тој дел ,него ова повелете професорке оваа е за вас од кај знам кога сум била на дипломска. А колку члена има во комисија. Планирам на менторката вино и бомбоњера да и купам.
Ти треба да знаеш колку члена има комисијата.. обично се 3 менторот и 2 члена.. некогаш може повеќе..
Дали има некој запишано или завршено на магистерски студии на УГД? Особено ако се работи за општествени науки (право, филозофија, економија....). Сакам да прашам некои работи. Може да пише или овде или може и порака, како одговара.
Некој да ми каже за УГД општа медицина... Ќе се полага ли приемен испит? Кој теми да се учат од биологија и хемија и дали ќе е онлајн или со физичко присуство
Здраво, се двоумам да се запишам помеѓу машински или електротехнички факултет (Автоматика и системско инженерство) во Штип. Според вас што е подобро и ваше мислење за истите.
Z Zosto davate podaroci na mentorkata? Mene glupo mi e toa.Vo moe vreme nemase nisto.Vino I bombonjera Kako da idete na poseta doma.Aj gluposti se toa.
Дали тие што завршуваат/дипломират повеќе не се појавуваат на е-пошта . Исто дали ако некој продолжил на постдипломски на истиот факултет угд. ќе го има при пребарување во е-пошта.
Не разбирам што точно ти е прашањето ама поштата си останува активна, меилот можеш да си го користиш и понатаму ако сакаш. ------------------------------------------------------------------------------------------ Дали некој има магистерски студии на овој универзитет? Ако има, какво било искуството?
За медицинска сестра на УГД, - за вонредни студенти како се полагаат испитите, ако може искуство да се споделите. Дали се учи целата книга и се добиваат прашања за цели лекции,или ги даваат сите можни испитни прашања да се учат? Дали има испити со заокружување? Дали полесно се полагаат испитите за разлика од Скопје? Кое е вашето искуство?