По колку време од јавната одбрана на дипломската се дава дипломата . И по колку време може да се извади уверение и дали со уверение примат на работа. Друго по грешка уплатени средства на 013 наместо на УСЦ од кај мене не може да се направи трансвер прашав на студенти кажа не бивало ,да сум уплатила нови а по дипломирањето да сум поднесена барање за поврат на средствата и ке ми биле вратени има ли некој искуство околу ова ,бидејки ова од студентски е позната по тоа што не разбира многу.
Некој да ми пише искуство за 3 година општа медицина, за професори и материјали за учење??? Може и на лична порака да ми пишете.
Уверение може да се извади непосредно по самото дипломирање. Според мене истото претставува документ со поголема тежина и од самата диплома, бидејќи во него ги пишува сите предмети и оценки со кои се положени истите. Со уверение може да аплицираш за работа и е сосема валиден документ за завршено високо образование. Доделувањето на дипломите може да е и после пола година или повеќе после дипломирањето.
Има ли некој што е веќе запишан на бизнис и логистика. Ако може во лп да ме контактира или овде да напише нешто повеќе за професорите и што и како даваат за испит
Јас сум бруцош оваа година на УГД на медицински, може некој да ми пише исто што е запишан? Ако може некој да ми пише исто искуство што има на тој факултет, како се полагања, оцени, односот на професори...?
Здраво има ли некој што студира или има завршено за мед. лаборант? Сакав да прашам колку е тежок самиот смер и какви се професорите.
Дали комисијата поставува некој тешки прашања после презентирањето на дипломската се плашам дека нема да знам ниту едно. Дали ја учевме дипломската/презентацијата пред тоа? И дали поставуваат прашања од презентацијата или трудот?
Знае ли некој за втор циклус упис (магистратура) пишува дека рокот е до 1 октомври дали има втор рок некое продолжување нешто?