Дали некој знае како оди тоа со ослободување од плаќање партиципација. На листата сум 2ро рангиран што значи дека не треба да платам партиципација но сега кога отидов да се запишам во системот стои дека треба да платам и партиципација 6150денари.
Има ли некој што е на физиотерапевт насока? Тешки ли се испитите за полагање, дали знае некој за вонредните студенти дали мора да се оди на некои вежби, предавања или ослободени се од тоа?
Zdravo, dali moze nekoj sto e 3ta god na opsta med da spodeli iskustvo vo odnos na vezbi i predavanja. Dali ima izbor kade da se odrzat vezbite(drugi generacii mi spomnaa deka mozelo vo skopje, bitola, ohrid) ili mora vo Shtip? I predavanjata dali se zadolzitelni i na koj nacin se sproveduvaat?
На Пмф? Цимерката заврши пред ~15 години. Па не беше многу лесно. Имаше средно во Панче Караѓозов и некако фина помош и беше. Пријателка со средно математичко и беше полесно. Потоа и магистатура заврши. Искрено не знам многу луѓе кои се откажаа, ама во главно зборувам за пред ~15 години. Е после за работа беше малко гужва. Секаде им бараа искуство со боцкање, а ако не ти дадат шанси да боцкаш, како ќе знаеш. Ама скоро сите се вработија од пред толку време до денес. Претежно низ приватни лабаратории.
После дипломирање го дават од таму уверение или треба прво да поднесам барање за издавање на уверение.
Да споделите искуство ако сакате, се мислам за изборен предмет за 3 година -Здравствен менаџмент -Развојна психопатологија -Современи дијагностички методи во медицината ве молам пишете ми порака
Видов дека има неколку девојки што пишале дека ќе почнат медицина и бараат совети. Јас исто така ќе бидам прва година општа медицина во Штип. Дали би сакале да се запознаеме и да бидеме во контакт? Мислам дека ќе ни биде полесно ако си помагаме една на друга уште од старт
Јас избрав современи дијагностички методи и супер поминав истиот материјал е од радиологија. А знам повеќето избраа здравстевен менаџмент и прелесно поминаа. Едино се жалеа од психопатологија преобемен материјал и доста барала проф.
Дали сите се со по 2 колоквиуми и испит? Исто сакам и јас современи дијагностички методи да запишам ако може во лп да ми пишеш повеќе за твоето искуство ако сакаш.
Дали има објавено или се знае распоредот за медицински или општо за сите факултети. Каде треба да одиме на 1ви октомври ние што сме прва година. Ви благодарам однапред