Некој на протетика што е запишан? Или што има завршено, па да сподели искуство околу материјалот и општо како оди распоредот, полагањето и слично
Zdravo decki imam edno prasanje vo vrska so komisiski ispit kako odi rangiranje kolku poeni treba da ti vnesat za da si polozen dali vazi ona pravilo duri i 1 poen da imas veke si polozen bidejki eve jas imam predispitni 62 poeni i prof ima vneseno 10 poena i imam 5ka pa ako moze nekoj da mi objasni.
Ако може некој да сподели искуство со проф.Зденка(биофизика) и проф.Невенка(биологија).Какви се на колоквиум?Биофизика имала прашања за испит но за колквиум од каде е подобро да се учи?
Зденка е супер но си бара знаење учи од книгата за да разбереш. За испит дава прво претварање дали знаеш па ако тоа го положиш можеш на испит. Невенка мислам дека супер ќе поминеш баш е океј само битно и е практичниот колку ќе извадиш .
за анатомија 3 од кои книги треба да се учи и што од материјалот е за колоквиуми што за испит, исто и за биохемија 1 од каде да се учи ?
Јас одамна го минав ова,но памтам анатомија се учеше од скриптите за глава и врат можеш да ги купиш во клонинг а и професорката сама кажува од кај треба да се учи и кои поглавја. Биохемија 1 од презентациите на професорката и делчиња од книгата на Ленинџер
Здраво Имам плус карта за денешната проекција на Аватар во Киноверзумот ако сака некој да се дружиме?
Гледам повеќето што пишувате сте од медицина. Има ли некој од бизнис и логистика. Некако како да нема информации за тој смер.
Go zamoluvam nekoj sto gi ima prezentaciite fiziologija 1 od zoran handziski da mi gi prati vo privatna poraka. Blagodaram odnapred.
Дечки, здраво! Ми треба едно мислење околу четврта година по Општа медицина — дали е тешка, на кои предмети најмногу да се обрне внимание и од каде најдобро да се спремаат колоквиумите и испитите? Исто, ако може по некој збор за професорите – какви се, како прашуваат итн. Фала ви однапред!