Dali nekoj skoro se prijavil vo lekarska komora za izvrsuvanje na 6 mesecen staz, dali pokraj uverenieto e potrebno uste nesto da se odnese i koj dnevnik treba da se zemi za izvrsuvanje na praksata?
Здраво колеги/колешки сакам да ве прашам дали некој од вас има правено нострификација на дипломата по општа медицина во странство, по конкретно Р.Хрватска.Јас стапив во контакт со лекарската комора на Р.Хрватска, и од таму покрај останатите документи ми побараа и ПОТВРДА што оди во склоп на целосниот наставен план и програм, побарав помош од Студентски прашања но од таму не добив никаков одговор, се обратив до деканат и се уште чекам одговор.Ако некој има било какво искуство со нострификација ќе бидам благодарна ако сподели?Поздрав.
Zdravo, dali ako si kvadriran vo januarska sesija imas pravo da polagas samo predmeti koi se vo zimski semestar? Konkretno za medicinski fakultet.
Испратив барање од студент за промена на студиска програма поради изминат рок на старата. Веќе еден месец барањето покажува дека е кај продекан и ННС, но никој не ми се јавува или одговара на мејлови. Сакам да прашам ако некој има искуство со ова колку долго време се чека, дали треба да направам уште нешто или да контактирам некој?
Здраво , моментално сум матурантка и се размислувам да се запишам тука на програмата за “ Медиумски Студии и Односи со Јавноста” ако некој тука го студира може да ми пише повеќе инфо.
Дали некој има искуство со поени од колоквиуми по предметот Фармакологија 1 кај проф. Марија? Дали после колоквиумот ги поени што се покажуваат на е учење или пак ги става реалните (затоа што системот кај неа е со минус), на пример аку сум добила 6, дали ќе стави 6 или ќе ги стави реалните?
Здраво ако може некој да сподели искуство од хемија кај проф.Рубин и клеточна биологија кај проф.Невенка за на испит