Што ако воопшто не завериш семестар. Пишував на професорите за електронски потпис, никој не враќаат, мислиш боже немаат интернет. Дали автоматски си неактивен или факс оди во мирување?
Ќе треба во студентски прашања да одиш и да средат од таму. Ако не завериш семестар, нема да можеш да го запишеш следниот семестар во електронскиот систем. Тоа со електронските потписи е направено, само за да може дополнително пари да им земаат на студентите.
Zdravo, me interesira kako odi procedurata za diplomski trud na medicinski ugd? Koga se prijavuva tema,koga se brani diplomska? Dali imate preporaka za mentor? Nekoj sto dava materijali?
Зошто да не завериш семестар? Има некој проблем? Професорите не ставаат електронски потпис, туку тој автоматски се генерира доколку се е во ред со поените од предиспитни активности (мин. 42 поени и мин. по 6 поени од предавања и вежби). Електронски потпис се купува доколку немаш минимум по 6 поени од предавања и вежби и тоа не е направено за пари, туку да се излезе пресрет на студентите да заверат семестар иако не биле редовни на предавања и вежби и не освоиле мин. по 6 поени. Ако купите електронски потпис за некој предмет, тој предмет потоа се презапишува (ако не грешам, мислам дека е така).
Може некоја колега/колешка од прва година правни студии да ми пише. Ми треба да ме стави во вибер групата кај што сте студентите, јас сѕм вондредно и ич не сум у тек
Зависи дали си редовен или вонреден студент. За вонредни беше околу 320ден за испит до 50ден ат, за редовни 20ден испит со 50ден ат