Здраво, заинтересирана сум за двегодишната магистерска програма безбедност на храна па ако може да ми пише некој што има искуство
Здраво дали знаете претходната година со колку поени минимум примаа на факултетот за дентална медицина?
Може да си избереш сега ментор и да го контактираш,да си ја спремаш дипломската и кога ќе ги положиш тие два само да ти даде датум за бранење дипломска
Здраво, може ли некој од Општа Медицина да ми каже точно кои теми спаѓаат во Физиологија 1, а кои во Физиологија 2 кај Ханџиски?
Здраво, јас годинава ќе бидам бруцош, мојот првичен избор е Општа Медицина, а вториот Фармација. Моето прашање е дали ќе ме примат на Општа со 96.5 поени?
Луѓе на кој треба да пишам мејл да ми каже кој материјали ми требат за испит. Никој не ми врааќа. Ни предметен професор, ни асистент. На студентски би имале ли информација таква?
А кој семестар ти беше предметот? Досега немаш контактирано со професорот? Секој вонреден студент има обврска да се јави кај професорот во текот на семестарот, барем еднаш-два пати да отиде на консултации, да пише маил да му се претстави.... Материјалите обично се достапни во електронска форма на е-учење. За понатаму, материјали најдобро е да си бараш на почеток на семестарот.
7ми семестар, му пишав на професорот кога упишав семестар и сега пред сесија и немам одговор. И на ректорот и на асистент пишав ама нема никој инфо. И да треба електронски да се достапни сите скрипти и книги, само да одиш да испечатиш. Ама не се сите. Јас студирам на дисперзирани студии, универзитетот не е во мојот град и не сум во шанса да одам на консултации кога сакам.
Значи, предметов ти е од лани. Кога одиш на испити, тогаш поминувај кај професорите. Пиши им повторно, само не ми е јасно зошто би пишал на ректор. Не знам на кој факултет си, но може да пишеш на продеканот за настава, тој би можел да помогне.
Pisuvaj na prodekanot za info, ako si vo moznost najdobro e da odis na konsultlacii so prof, sto studiras?
Дечки, брзо ми треба ваша помош и совет. Сега се запишав на Општа медицина и ќе бидам бруцош. Примена сум, а претходно 4 години учев во средно медицинско училиште. Сепак, во последно време сериозно размислувам дали да се префрлам на Правен факултет. Многу сум неодлучна бидејќи медицината ми е позната и ми е жал да се откажам од нешто за кое сум се подготвувала толку години, но истовремено и правото многу ме привлекува. Би ви била многу благодарна доколку споделите ваше искуство или совет – што би избрале вие на мое место и зошто? ❤️ Особено би ми значеле мислења од луѓе што студираат или завршиле медицина или право.
Zdravo, studiram na Ugd, ama ne medicina ili pravo. Da sum na tvoe mesto, bi odbrala pravo bidejki ako si tolku "privrzana" so medicinata i taa profesija za tebe ne bi postoela opcija za drug fakultet, osobeno stom veke si primena. Moj sovet ti e da se zapisis pravo. Zamisli da rabotis kako opst lekar( ili nesto drugo specijalizacija dokolku si imala vo plan) i da spasuvas zivoti za bez pari, istoto zamisli go i za pravoto- da spasuvas zivoti i pomagas nevinite da se izvlecat bez kazna ili so pomala kazna, ili da ne dozvolis da i se odzemat deca na edna majka i slicno.. isto za bez pari.. Sto bi ti ja ispolnila dusata poveke na krajot na denot
Дали си помислила да студираш паралелно на два факултети? Штом си веќе запишана на медицина, почни таму, помини ја прва година, а потоа запиши се на правен. Паралелни студии се можни на УГД. Ако имаш добар просек на првиот факултет, може ќе те ослободат од плаќање или ќе ти намалат на половина партиципација на вториот фак., така некако беше, ако не грешам. Распрашај се, размисли.....