Аууу, па јас сум вонреден студент, значи треба да се мкнам до Штип да барам асистенти Туку, да ве прашам.Активиравте е-пошта? Зошто мене кога ја манувам лозинката ми покажува дека мојата лозинка не ги исполнува критериумите за лозинки на факултетот. Кои се тие критериуми?[/quote] Нема потреба да се мкнеш до Штип и да бараш асистенти, пиши им на меил. На страната на факултето ги има сите по список, плус електронските адреси им ги пишува
да ве прашам зошто ова е-учење не ми се отвара се си напишав име.број на индекс пас Угд и матичен број и пак не ми отвара
Mishela, не треба ништо да се плаќа. Само побарај потврда за здравствено осигурување (претпоставувам дека затоа ти треба) во студентски прашања, таму ги даваат.
Mishela со сигурност се плаќа! Јас четири години уплаќав по 100 денари, уплатницата ја оставаш на студентски прашања и референтот ти кажува кога да поминеш да си ја земеш. Жиро-сметка на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип 100000000063095 Сметка на корисник 1600160330-788-18 Приходна шифра 723019 Програма 44 Oбразец ПП-50
Фала ви и на трите, јас сепак ја пополнив уплатницата, ама многу гужва имаше на студентски, решив да одам во понеделник веднаш штом ќе отвори теткава. Ќе ви кажам што сум направила, ама мислам дека се плаќа, т.е. сигурна сум.
А бе се плаќа, како не се плаќа. Уплатив јас 100 ден. е + 15 за провизија. Наредниот ден си ја земав потврдата.
Нема потреба да се мкнеш до Штип и да бараш асистенти, пиши им на меил. На страната на факултето ги има сите по список, плус електронските адреси им ги пишува [/quote] Паметно Фала ти, баш ке пишам да видам дали ке ми вратат нешто, иако да бидам искрена од досегашново искуство-слабо вракаат, али ке видиме И пак да си прашам, активиравте ли е-пошта. Зошто неможам да ја сменам лозинката, кои се тие критериуми на универзитетот, кои што не ги исполнува мојата лозинка?
Јасно ми е и успеав да се активирам на сајтот. Ама не ми е јасно како да го отворам студентскиот маил
Направи комбинација од букви и бројки и нека биде подолга да речеме од 10 карактери. Инаку на кој факултет си? За лозинката можеш да прашаш и колеги, а и скоро сите студенти си имаат група на фб од насоката на која се запишани. http://www.hotmail.com, се најавуваш со студентскиот меил и со лозинката.
^^ Архитектура и дизајн. Знам дека имаат група некоја на фб, спомнаа колегиве кога бев пред една недела, ама ми рекоа дека и тие не знаат точно како се вика групава, ке се распрашам убаво следната недела кога ке отидам, затоа што ништо не праам ако не ја следам така наставата, од мене професорите ги бараат истите работи што ги бараат и од редовните студенти, истите програми Баш сега ке пробам да видам дали ке можам да ја активирам е-поштата. Фала што одвои време да ми објасниш Успешно ја активирав е-поштата. Фала уште еднаш
Лозинката/клучот за информатика при ФПТН е оваа и со неа можеме да имаме пристап до вежбите, материјалите енд соу он. Спојлер Grad123456 Ама мене не ми е јасно каде треба да кликам за да стигнам до тој дел кај што се внесува клучов. Хелп ?
Најави се на е-учење, потоа одиш на вести од сајтот и таму имаш курсеви за сите факултети, додипломски, постдипломски...иди на факултет за природни и технички науки и кога ке го отвориш ке ти се појават поткатегории и курсеви и ке одбереш од курсеви-информатика штип. И потоа ке го внесеш клучот. Се надевам дека ти помогнав. На кој факултет си?
Извинете ја вака се убацувам не ги пролистав предходните страници ме интересира дали некој има запишано мастер студии на овој универзитет фала ви однапред