Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Дали некој има запишано на архитектура и дизајн?

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Во ПП презентациите има се што е потребно за колоквиумите. Кај Марија никако немојте да се однесувате дрско и некултурно...прво затоа што не е убаво, а второ затоа што Марија тоа го заслужува. Несака галамџии и квазифраери :)
    Многу е срцка и би сакала пак да ни предава :inlove:

3. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Феминкии кога полагате прв колоквиум? На кои дати, знаете нешто околу тоа? Јас полагам од 31-4 ноември, се надевам дека ако полагаме во различни денови ке ми поткажете некое прашање. ;) Сметам на вас. позз

4. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Јас сум Компјутерски дизајн, скоро исто како и АИД, исти предмети имаме. Што ти треба?

5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Може да замолам за услуга, ми треба помош во врска со семинарската, ми треба некоја тема, што ќе има повеќе материјал за пишување, ако можеш да ми дадеш некој предлог....фала ;)

6. S-Sister.91

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Епа јас по статистика земав тема невработеност и има доста материјали по интернет, а по лог. менаџмент имав за дистрибуција, мозес за залихи.... Ке сакас да ми кажеш кога полагате? и кои проф. ти предаваат, па да се нагодиме некако и да си помогнеме во врска со прачањата и полагањето. позз

7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Економика ми предава Марија, лог. менаџмент ми е Мичо, статистика Трајче Дојчиновски, трговско Љупчо Сотировски, полагаме од 31-04 ное. Фала ;)

8. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Дали некој запишува втор циклус студии на Гоце Делчев? Пошто мене ми рекоа од студентски дека рокот е продолжен до 15 Ноември,а гледам на страната уште стои 31 Октомври!?

9. tina1064

tina1064 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Драга феминкеее дај нешто за колоквиумов економика на претпријатие... утре полаагам колоквиум... :/

10. S-Sister.91

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Феминкии ајде вие што полагавте управување со ризик кажете како поминавте, дали беше лесно... Што прашања имавте ве молам. Можете да ми пратите лична порака. Однапред ви благодарам. позз

11. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70
    Ако има некој што е на англиски јазик и книжевност нека ми пише пм да го прашам нешто ;)

12. tina1064

tina1064 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Дај прати ми маил за да ти пишам за некои материјали што ми требаат... Поздрав!

13. tina1064

tina1064 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ми треба семинарска за Анализа на централна тенденција ако има некој нешто нека пише.. :/

14. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Девојки, ми треба една гооллеема услуга. Ми требаат документи (3 листа) од универзитетските книжари во Штип, за запишување на семестар (2 циклус) али јас сум со дисперзирани студии па да не доаѓам во Штип за документи со вредност од 100 денари, дали ќе има некој кој би сакал да ми заврши услуга и во ЛП да се договориме како што. :) :?:

Фала многу.

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Незнам дали тука да прашам ама ајде: Колку чини еден индекс? Од кога се запишав на факултет имаат поминато 5-6 години па имам заборавено. И знам дека индексите не се како нашите стари туку се понови со друг изглед па дали големината на сликите треба да биде иста како кај нашите индекси? И дали ќе може некоја студентка да ми прикачи како слика или да ми напише на кои сметки уплаќа за административни такси?

16. ana-banana

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Девојки ми треба да уплатам административни такси па ќе ве замолам ако може некоја да ми каже која е уплатната сметка, приходната шифра и програмата за административни такси за во Штип.

17. S-Sister.91

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Не се секавам добро дали имаше посебна уплатница за индекс? Не ми текнува навистина. Инаку индексите на Гоце делчев се црвеи нормално и се со тенки корици (за разлика од др универзитети). Инаку слика за индекс треба голема не мала, они што ги вадат 2 слики за 50 денари (мислам кај нас така ги вадат :D) а за какви администравивни такси зборуваш не ми е јасно?

18. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Индексот ти е 450 денари, јас сега купував па затоа знам. Го нема на уплатница пошто се купува во книжара. Незнам од кај си доколку си имала дисперзирани студии и има книжара можеш да си го земеш, доколку нема книжара, уплати го на уплатница па од факултетот да ти го донесат.

http://www.ugd.edu.mk/images/stories/fi ... _sifri.pdf

Овде го имаш ценовникот на сите работи и успут со приходни шифри.

И уплатницата за таксена марка

http://ugd.edu.mk/images/stories/vesti_ ... uplati.pdf

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-banana

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Административни такси = таксена марка која ми треба за розев и бел лист за запишување. Знам дека индексите претрпеа некои промени па сега незнам дали во Штип се користат новите или постарите.

20. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Новите. :)