Одма до Јахја Кемал. Или во дворот на АСУЦ Боро Петрушевски. Или после надвозникот во Автокоманда одма десно., Со тоа што ако идеш со кола треба да се качиш на надвозникот (како 2-ка што иде), па да се симнеш надоле, затоа што влезот кон факултетот е на самиот спуст од навозникот. Се надевам ме разбра.
На 10.12 платив 200 ден.за семинарски и ги пријавив(2 семинарски) На 11.12 ми стои -100 (два пати имам вака) ,не ми е јасно што значи ова? А денеска уплатив уште 100 ден. за семинарска по информатика и уште ми ги нема парите,неможам да ја пријавам. Да напоменам дека треба 3 семинарски да пријавам,2 нетреба.
A на која жиро-сметка се уплаќаат семинарските? И на која се пријавуваат испити, заверка на семестар?
Жиро сметка 100000000063095 Сметка на буџетски корисник 160016033078818 Приходна шифра 723013 Програма 44 п.с. колку што знам до 21.12. беше рокот за уплаќање. По уплаќањето треба 1 ден да помине за да легна трансакциите, и откако на е-идекс ќе ти се појават можеш да ги пријавиш.
Тоа -100 значи дека си пријавила семинарски труд и си ги искористила средствата што претходно си ги уплатила. Вака ќе ти стои и кога ќе пријавиш испити така да уживај, се е во ред
Конееечноооо завршија колоквиумите п.с. да ве прашам за поправен кога отприлика ќе бидат. По еден предмет ми фалат поени па за да знам одприлика кога/како?
Како што слушнав може и да не нема поправен, лани им биле пред нова година исто и сеа на 2 им се оваа недела така да ќе си чекаме известување на е-учење дали ќе има нешто.
Дека денес се видов со професорот и го прашував околу поените, ми вели уживај ќе има поправен ќе ги фатиш тие неколку поени. Потоа од колешка разбрав дека ќе биле после НГ.
И јас знам дека треба после Н.г да има поправен,најверојатно на сајтот ке бидат известени студентите,и ке има и список кои студенти ке можат да полагаат,над 35 поени треба да имаш.
Обично свечено ги доделуваат кога е патронатот на универзитетот, мислам дека беше некаде март месец, ама еве на медицински вчера им беа доделени.