леле неможам да најдам кога се полага информатика,за сите има за информатика нема само...каде на друго место да проверам,ке си пукнам
За 2 сесија? Ако е 2 сесија кај Владан на 25 во понеделник од 8 до 9 а ако си кај Наташа исто на 25 само од 9 до 10 часот.
Ке сака некој да ми каже кога треба да полагам култура на изразување и комуникација? Има два теримини за втора декадана 21 и 27,но незнам точно кога треба,има ознаки некои што не ги разбирам (прва година,вонредно сум) Фала
Ајмо распореди за нов семестар. Ме интересира - ова е конечниот распоред или ? Ми се допаѓаат слободните денови кои се веќе дадени и ме интересира дали можат да ги сменат? Кратко и јасно - не сакам! Гледам, изборните не се уште ставени, па ме интересира, дали на пример може да се стават часовите по договор на групата со професорот? Зашто, изборни се нели, помалку сме.
Девојки од бл Скопје не ви е малце чуден распоредов? Па немаме ние вовед во осигурување, незнам зашто вака 100% на факултет има друг распоред.
Оуууу да да моја грешка друго сум отворила , како и да е ич не ми се свиѓа распоредов некако го сменат пак ќе имам пауза од 3 саати.
Фотов осигурување ќе ви предава? Декан на економски е. Малку незгоден за поени од коловиуми и завршен испит, ама затоа пак, од предавања ги дава сите, ако на сите сте присуствувале Семинарски, исто крати поени. Завршен усно се полага кај него, внимавајте на трик прашања што ги нема во книгата, а ги има на предавања во презентациите Плус многу тивко зборува човекот и ако сакате внимателно да го слушате седнете во првите редови
Не е многу тежок самиот предмет, туку Фотов го прави таков оти многу крати поени. Инаку, се учат основите на осигурувањето, неживотно и животно осигурување, некои основни поими како осигурена сума, сума на осигурување, осигурен случај, постапка, договор за осигурување, штети и слично.
^ Кај Фотов е важно да ги учиш и рабтите кои сметаш дека не се толку важни. Тој ги избира прашањата кои смета дека нема да им обрнат многу внимание. Се што ќе забележиш, научи си го барем малку од малку. И не само тоа туку зависи и од асистентот. Ако не ти се погоди, си ја оплескал работата. Таман се сетив, пријателка прашуваше околу основи на финанси кај него. Да не знае некој што би се паднало и каков вид на прашања ќе има за да и помогнам барем малку? Дали на раскажување или заокружување? Благодарам и од неа и од мене
И тоа и тоа. Јас кога полагав Финансиски менаџмент кај него, пријавив 2 декада, и знам дека на тие од 1 им беше дал се на заокружување. Дојде ред 2 декада, и јас си се спремам за заокружување, кога гледам на испит, 5 прашања со лекции од по 10 страни ; целосно раскажување. За Фотов, исто така да надополнам, сака да му се купуваат книгите. Знам кај нас многу не ги зедоа, дали мал број ги бевме зеле, човече после тоа колку ги реметеше другите.. И да си среќен ако поминеш со пролазна, пошто јас завршив 2011 година, сега сме 2013 и уште имам колеги што се влечат со тој негов предмет.
Беше ли денес некој на факултет (мислам за Скопје)? Знаете ли дали се почнати предавањата, има ли списоци..?
Распоредот ти е на страната види си го , списоци има на е-учење ставено усте вчера кој коа група е, вежби нема да се има 2 недели, предавањата се негде по 30 минути колку само запознавање и тоа. Фала ви женски за советиве за Фотов ке видиме како ќе тераме со него
им предава на некој од вас Милан Илиевски и Влатко Пачешкоски предават на економски факултет насока Финансиски менаџмент? сакам да знам дали на завршниот испит,прашањата што се за првата сесија се исти како и за втората сесија ?
Како што ми изгледа - нема ставено вежби во распоредот кај сите факултети. Ме интересираше, дали нахнадно ќе ги стават или ?