Да тие така што ти збореле речим нека дојдат па да видат колку е без врска и јас сакав да одам на приватен но класната моја од средно ме убеди на овој и да ти кажам не згршив што се запишав не е лесено но нема мн материјал за учење еве ти дел од предметите што ги имав и ги имам сега за сега : Претприемништво ,Економика на претпријатие ; Култура на изразување и комуникација, Информатика,Основи на логистика, Меѓународна трговија, Вовед во осигурување ,Организациско однесување епа сеа види ти дали ова ти изгледа лесно и на тебе е да одлучиш не ги слушај другите што зборат во прв семсестар бевме мн повеќе сега 1/3 ги нема зошто зошто не положија ни колоквиуми ни испити тоа значи дека и не е баш лесно
Неорганизирано и лесно се мнооогу различни поими! Ако мислат дека е така, како што напиша homealone, слоободно нека дојдат и нека си ја земат лесно дипломата. Многу ќе се смеам кога нема да успеат во тоа! Може така беше за првите генерации но за разлика од тогаш, универзитетот (и намесно е со мала буква) нема потреба од привлекување на студенти (од разни причини за кои нема да ги разглобувам во оваа прилика). Дека е нерганизирано - е, ама не значи и дека така од немај каде ќе ти ја дадат дипломата! Па дури ни на приватните факултети веќе не е така. Не значи дека не можеш да го поправиш тоа. Ако мислиш дека не би те примале заради тоа, мислам дека мн. добра и не е толку лоша ситуација. Башка што знам многу кои минувале така но не значи дека не ги бидува со знаење.
Има некој/а на постдипломски на УГД? СДП... Спојлер Што ако пријавиш некој испит, но не се појавиш на полагање?
Ај некој да ми каже по предметот меѓународна трговија за семинарската,сама треба тема да си изберам или треба да ми даде професорот/асистентот? и гледам на фб групата пишуваат за некоја книга-мора од таму да ја работиме семинарската? и кој е професор и асистент по овој предмет?
^ Бараш да ти се каже за семинарска, а не знаеш ниту за асистентите ниту за професорот. Дознај за тоа и за каде е?
Д-р Марија Ацковска професорка,а асистентот би требало да е м-р Оливер Филипоски прва година во Скопје,бизнис и логистика-предмет меѓународна трговија Спојлер Знам,но не сум сигурна,затоа и прашувам.Вонреден студент сум и воопшто не сум информирана сега за новите предмети што и како ке биде
Ima li nekoj sto znae ili pak sto e zapisan na postdiplomski studii za specijalizacija za fizioterapevt ili voopsto medicinski nauki ? I dali moze vo Skopje da si diplomiras i posle uste edna godina da prodolzis vo Stip i dali davaat nekoja posebna diploma za taa edna godina? ))))))
ако има некој на економски факултет,да каже некое прашање по предметите царинска политика,банкарски менаџмент,јавни финансии,маркетинг политика на цени....
Паника ме фаќа...обврски премногу, а време за учење ИЧ. Ухххх само да помине и оваа колоквиумска недела, аман веќе.
Царинска обавезно дава по некое од Инкотермс, научи си ги добро. Јавни финансии околу даноците поднаучи си, пропорционални, прогресивни, дегресивни. Маркетинг политика на цени е многу лесно, дава кратки прашања на раскажување.
ФТБЛ - Скопје, да не имате некоја информација што правиме со Англиски, што како ќе има...знам дека ќе има зборови од 1 и 2 Unit, ама дали ќе треба да се објаснуваат на англиски или како не ми е јасно :/
ме интересира по колку пари сега ке ми излезе по предмет за вонреден за априлската сесија велат дупло се плакало,колку ке ми е еден предмет
Дали има некој што е на посдиплмски, јас се запишав во октомври англиски јазик прва генерација, а имам завршено во Скопје 2011 година и сум малку неупатена