Прва година на бизнис логистика во Скопје-Дали по меѓународна трговија материјалот за семинарската мора да биде од таа некоја си книга или можеме да бараме информации од било каде?
^ ke odis vo knizarata podnadvoznikot i ke vidis koi delovi se ostanati od krugman. Ako ne vo g.biblioteka ke otides i ke si gi slikas stranite, zosto ne moze da se iznesuva.
За феминките што студираат во Скопје, има ли таму на Факултетот книжара, пошто ми треба да купам индекс, па Скопје повеќе ми одговара него ли Штип.
^Јас колку што знам, нема шанси да купиш индекс во книжара. Тој се плаќа кога се запишуваш, и го добиваш од самиот факултет.
Сноу, може да се купи индекс, го има во факултетската книжара. Така е во Штип, не гледам зошто да не може да се купи и во Скопје. Инаку, ако немаш земено потпис од предметот Спорт и рекреација нема да можеш да пријавиш испити во тековната сесија или? И кога ќе треба да се уплаќаат пари за трет семестар, во септември?
Точно, може да се купи од книжара, ама мислам дека треба да се носи и на заверки, потписи, со се слики и ако не се лажам, требаше да се пријави како изгубен. Не. Испитите немаат врска во овој случај. Она што не можеш да направиш е да го завереш семестарот и од таму и не можеш да пријавиш нов. Да, во септември (или октомври за оние кои немаат фатено, а во меѓувреме фатиле услов). Истакнуваат соопштение (се надевам).
mislam deka nema potreba da menuvash indeks. Barem koleshkite sto mi se omazeni ne smenija indeks i nemaat nikakov problem
Женски, од кога до кога ви е летната испитна сесија? Има некој линк за распоред и дали може да се види? Спојлер Ми треба една информација.
Здраво девојки ! доколку некој има време би сакала да ми одговори на неколку прашања планирам да се запишам на угд во штип на образовни науки предучилишно воспитување и сакам да прашам дали може да е иде вондредно на овој смер и колку кошта вонредното .благодарам однапред
^ Провери во конкурсот, ако има пуштено квоти за вонредни, значи може. Таму ти ја пишува и сумата за вонредни студенти. http://ugd.mk/pdf/konkursi/2013-2014/Konkurs-I-upisen-rok-2013-14.pdf
Девојки уплаќавте ли за семинарси, испити? И дали се плаќа заверка на втор семестар, колку отприлика чини сето тоа?
Јас уплатив за семинарски,за испити не сум,мислам дека после заверка на семестар се плака/пријавува.А за заверка на семестар ми стигна порака на мобилен дека од 1 јуни почнува,а врска немам колку треба да платам(посебно јас-вонредно сум)
Ај кажете ми вие што сте на бизнис логистика прва година по по предметите вовед во осигурување,организациско и меѓународна од што учите? И дали знаете завржниот испит на кој начин ке биде? И по овија предмети професорите какви прашања даваат? (најважни,детали...) Ај информирајте ме,ве молам!