Семинарски работи. Но, иако си уплатила, треба време додека да стигнат уплатените средства на е-индекс.
Девојки би сакала да ме информирате за универзитетот во Скопје каде се наоѓа,поконкретно за смерот бизнис и логистика колку семестри се слуша дали има голема заинтересираност, колку студенти примаат во државна а колку во приватна квота или било какви инфомации што ќе ми бидат во корист ви благодарам
За електронска заверка на семестар што треба да направиме во финансиски трансакции ми стои дека се уплатени 200 ден. а кога ке пробам да заверам семестар ми пишува немате доволно средства да не знае некој во што е проблемот?
Епа како што знам мора сите да имаме електронски потпис ако не тркни до факултет и види со е работата, зашто без потпис неможеш да завериш.
Ај нате ако може да ми каже нешто околу поправните што ги дава фотов какви се , лесни ли се оти ќе изгинам утре.
Тука не можам да ти помогнам никогаш не сум била на поправен кај него. Само еднаш заедно со вториот колоквиум имавме поправен на прв, прашањата беа на заокружување и носеа вкупно 5 поени (10 прашања по 0,5 поени).
Оффф да даваше поени од предавања како сите и ја немаше да идам на поправен ама стариот посебен си е, мене ми беше битно дали дава цел тест или само до 7 поени максимум зошто толку требаат од 35 до 42 ама ништо дрежете ми среќа утре.
Фотов дава или 7 прашања на заокружувања или 1 прашање на објаснување... Бев на поправен т.е дополнителен што е од 35 до 42 поени. кажи по кој предмет ќе одиш можеби ќе имам и прашања да ти пишам
Фотов дава или 7 прашања на заокружувања или 1 прашање на објаснување... Бев на поправен т.е дополнителен што е од 35 до 42 поени. кажи по кој предмет ќе одиш можеби ќе имам и прашања да ти пишам [/quote] Осигурување, сеа се распрашував по колеги нешто зборел пола на дополнување , пола на заокружување ни он незнаел како и рекол од прв и втор колокфиум ке биде заедно.
Нели рокот за заверка на семестар е до утре ? Ми ја утнале приходната шифра во банката и затоа не сум можела да пријавам , наместо во други административни такси тие ми ја ставиле во такси за испит и затоа не сум можеле , е арно и тоа го исправија ама сега пак ми пишува нема активен рок на заверување и не ми дава да заверам ? Лелеее што е проблемот ?
Пиши им маил на студентски прашања ќе ти го решат проблемот. Ако не ти помогнат на студентски прашања на факултетот, јави се во ректоратот на службата за главни студентски прашања, сигурно ќе ти средат.
Такси за заверка на семестар не треба и продолжен е рокот за заверка до 10.Иначе лара ти пишав погоре кај фотов осигурување имам поправен ако си имала и ти кажи што како дава.
Осигурување, сеа се распрашував по колеги нешто зборел пола на дополнување , пола на заокружување ни он незнаел како и рекол од прв и втор колокфиум ке биде заедно.[/quote] немам ништо прашања по осигурување. Мислев да не полагаш финансиски менаџмент бидејќи по тој предмет имам
дечки ако се сеќавате на некои прашања од завршен испит по маркетинг политика на цени,царинска политика пишете
Царинска политика: 1. Елементи на царинска вредност на увезена стока 2. ДДП инкотермс 3. Царински надзор во воздушен сообраќај 4. Карактеристики на цар. пол. 5. Дејности на слободна зона 6.Царински казниви дела А од септемвриска сесија се: 1. Регионални економски интеграции 2. Нарински надзор во слободна зона 3. Елементи на цар. вредност на увезена стока Маркетинг политика на цени: 1. Оној Вефленов или како беше ефектот (незнам како точно се викаше ефектот само знам дека во тој ефект се зборуваше дека луѓето ќе изберат да ги купат поскапите нешта поради тоа што сметаат дека се поквалитетни. сигурно ќе ти текна за што зборувам ) 2. Предности и недеостатоци (незнам на што само знам дека во цела книга имаше само едно прашање каде што се зборува за предности и недостатоци ) * и ако ги паметиш прашањата што биле на објаснување од 1 и 2 кол. тие прашања ги имаше и на завршен. Многу лесно беше. Да беа сите предмети како МПЦ арно ќе беше