второто домашно + пресметка на период на враќање на инвес. + пресметка на стапка на рентабилност во однос на инцијалните инвес. - Теоријата : Техничка документација на проект, Проектен тим, Стапка на принос од сопствени средства и Дисконтиран пристап на пресметка на периодот на враќање на инвестициите...овие беа на завршен прашања инвестиции завршен 2 група .Fazi na investicionen ciklus 2.Tehniki na presmetka na NPV 3.Strategii na Rizikot 4.Struktura na kapitalot 5.Oportuniteten trosok 6.Planiranje na potrebniot materijal 7.Elementi na proektot 8.Presmetka na interna stapka na rentabilnost 9.Verzii da se objasnat 10.Vidovi na organizacioni strukturi 11.Cekori na senzitivna analiza 12.Cekori na scenario analiza 13.Prag na rentabilnost 14.Faktori so vlijaat na rizikot 15.Rangiranje,selekcija na proektot 16.Metodi za presmetka na periodoto na vrakanje na investiciite 17.Elementi na nabavkata 18.Trosok na dolgot 19.Potsproektna evaulacija(elementi) 20.Marketinng miks(komponenti) 21.Vidovi na rizici ..а овие се прашања од лани
Ќе полудам...имав грешка во поените по предметот вовед во осигурување, реагирав кај проф. ми рече да се обратам на асис. Потоа проф. ми јави дека поените се во ред и поправени. Вчера пак проверив веднаш штом дојдов дома...уште се истите неможам да пријавам испит. Дали ќе биде проплем ако јас полагам сега, а го пријавам испитот до 23,06. кога ќе ми ја поправат тех. грешка.
ако не си можела сега да го пријавиш,пријави го за во втора декада и тогаш го полагај,ама мислам дека неможе да одиш сега во прва да го полагаш,а да ти е пријавен за во втора декада. сноу ке те замолам ако полагаше организациско да ми пишеш што имаше прашања,дали беа есејски и било каква информација во врска со испитот? и да не знаеш меѓународна како ке биде?
Може да поставам прашања околу диспензираниот факултет во Прилеп што е Геологија и Рударство? -Сакам да се запишам на Рударскиот што е... Како е со наставата? Дали одат на пракса негде?
Mermaid90 организацискоми е вовтора декада. А меѓународна за вонредните оди цел материјал, а редовните има точно издвоени теми.
Сноу договори се со професорот да го полагаш сега, а да го пријавиш во втора. Мислам дека не би правел проблем.
Ај ве молам кажете нешто за општа медицина, ме интересира како е предавањето, професорите и сл.. И дали примаат со завршен испит?
Вака јас сум од Прилеп, и каде што учев средно училиште, во лабораториите каде што одржував практична настава, таму се одржуваа часовите. Не е нешто посебен, само знам дека скоро секој ден доаѓаше професорка од Штип..И на пракса мислам дека не одат никаде..како што ми кажуваа барем мене..
Ова значи дека ќе можеше пријавен во прв да го пријавиме и во втор...ако поминеме неславно првиот пат?
Еве нешто на меил најдов за осигурување koi se osnovni a koi dopolnitelni rizici? koi se modalitetite na osiguruvanje? kako se sproveeduva sekojavremena vrednost?treba da se vodi solidna knigovodstvena evidencija. sto e predmet na osiguruvanje? sto e rizik na osiguruvanje? sto e osiguren slucaj? sto e suma na osiguruvanje? sto e premija na osiguruvanje? sto e vrednost na predmetot? koi se klasi na zastitni merki? sto e steta? sto e osteta? sto e fransiza?
Осигурување кај Фотов - усно Овие погоре наброените најчесто го прашува, ама ако постави прашање со набројувања ги бара сите што ги пишува во книгата. И уште нешто - што е штета, а што оштета (разлики)
Луѓее значии уште немам резултати од семинарската , и кажав на асистентката и рече знам ќе ти ставам и еве уште нема . Мене ме плаши тоа што во меѓувреме да не ми стават поени од завршниот истип и нели таму се си се пресметува и да ми пишат на пример 5 неположил а семинарската уште да не ми е ставена . Ме сфативте што сакав да кажам . Па тоа ми беше прашањето дали би ми пишале оцена без семинарска , потоа кога ќе ми стават резултати од семинарската тие автоматски се менуваат ?
Ај Ве молам кој ги има решени задачите (домашните) по Инвестиции да ги слика и да ги прикачи! Итно ми требаат... Однапред Ви Благодарам!