Дали за упис мора изводот и уверението за државјанство да бидат оригинал? Изводот ми е оригинал но уверението ми е копија. Ќе ми прават проблем?
Сакам да добијам податоци за Природно техничкиот, односно рударско геолошкиот смер и диспензираните студии во Прилеп? -Претпоставувам дека на диспензираните студии, помалку часови би се одржувале.... но што е позитивно, а што негативно за диспензираните студии и општо?
Не би рекла дека на дисперзираните се одржуваат помалку часови. Исти се како сите студии, со таа разлика што се поевтини и се во друг град различен од градот во кој е седиштето на факултетот. Инаку, конкретно за тој факултет не знам да ти кажам, сакав само за ова со дисперзираниве
За архитектура овде, доволни се 80 поени за државна квота? Знам дека се зависи од конкуренцијата, ама дали знаете како било лани.
Септемвриска е редовна и се плаќа исто како февруарска и јунска, 20 денари за пријава и 50 денари за административна такса. Казнена е октомвриска, се плаќа 320 денари за испит и 50 денари за административна такса.
Зависи за која архитектура - ако е оној новиот смер, т.е. Архитектура, прв пат се пуштаат квоти па не би можела да претпоставам нешто, но имаш шанси, сепак. А ако те интересираат другите модули од Архитектура и дизајн (мебел и ентериер или пејсажна арх.), тогаш би влегла сигурно. Обично секогаш квотата се пополнува, но има кандидати со секаков успех, па мислам дека имаш големи шанси.
за да се запишеме 2-ра година кога треба? (сега кога ќе се запишуваат 1-ва год. или после има рок за 2,3,4..год)
Имам едно прашање. На УГД каков е тој факултет логистика? Инаку под природни и технички науки е. Кога ке го завршиш си инж. по логистика . Исто така ме интересира што може да се работи со факутлетот, каде да се бара работа и тн... Каков е уствари овој факултет и дали е просперитетен во државава? Вреди ли да се запишеш на оваој? Однапред благодарам
знаете ли кога е испитната сесија во октомври, дали беше на почеток на октомври или на крај. се сеќавате ли??????????