Универзитет Гоце Делчев - Штип

Discussion in 'Образование' started by velesanka, Sep 21, 2010.

1. Nati.P

Nati.P Популарен член

Според е-календарот ставен на страната, сесијата започнува од 19 август и трае до 30 август, а испитите се пријавуваат од 12 август до 16 август. Ова за септемвриска сесија.

Од 23 до 27 септември е пријавувањето на испити, а сесијата трае од 30 септември до 7 октомври.

Од 9 до 13 септември упис на зимски семестар :)

Мене ме интересира дали некој запишувал апсолвентски стаж? Како иде процедурата, кога треба да се запише? И слушнав дека доколку имаш запишано апсолвентски стаж секој месец имало сесија за полагање. Вистина е ова?

И друга работа, септемвриска и октомвриска сесија имаат само по еден испитен рок, така? Не се два?

2. jjsjsjjsjjs

jjsjsjjsjjs Активен член

Здраво јас сум матурантка и размислувам да се запишам на УГД во Скопје.
    Ме заинтересираа смеровите Бизнис администрациј и Банкарство финансии и осигурување
    Ке замолам некој да ме информира повеке за овие смерови..за предметите и што потоа,односно што би можеела да работам со тие фак. или каде на интернет можам да се информирам :)

3. feminium

feminium Истакнат член

Абе угд нели беше во штип :^) ? или грешка сум, ама и насловот на темата е така :wasntme: да ме просветли некој :hai:

4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Сигурно мислела за дисперзираните студии во Ск. Во Штип колку што знам тој смер за Банкарство, финансии и осигурување го немаше до лани, освен ако не е воведен од оваа година...

feminium likes this.
  5. feminium

feminium Истакнат член

Абе девојката и на друга тема потенцира Штип а јас на страната на угд не видов вакви смерови ни за оваа година

освен ако грешам, не сум баш искусна во овие теми, моментално сум на ниво на рисрч :tmi: :D

6. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Пред 2 год. во Штип требаше да го има смерот Банкарство, финансии и осигурување, но не беше акредитиран. Знам затоа што една другарка на сестра ми сакаше да се запише, па потоа се запиша на друг. И сега штом го нема во конкурсот, значи повторно смерот не е воведен...

feminium likes this.
  7. jjsjsjjsjjs

jjsjsjjsjjs Активен член

Да мислев на дисперзираните студии во Скопје
    http://www.ugd.edu.mk/images/pdf/brosura_13_14.pdf
    Инче ова е конкурост за 2013/2014 тука се објавени смеровите под Економски фак и фак за туризам и бизнис и логистика

8. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Банкарство, финансии и осигурување е добар избор. Но и не е лесен за студирање. Според тоа што сум студент на ек. фак. еве ќе ти кажам некои од предметите што мислам дека сигурно ќе ги имаш.
    Во прв семестар обавезно : Основи на финансии, Финансиско сметководство, Основи на економија и Математика 1.
    Понатаму ќе ги изучуваш: Банкарство, Банкарски менаџмент, Финансиски менаџмент, Управувачко сметководство, Осигурување, Математика 2, Финансиски пазари и институции....

И со сигурност можам да ти кажам дека најмногу предмети ќе имаш од проф. Крсте Шајноски (е ќе мора столчето добро да го загрееш, си бара многу човекот) и проф. Виолета Маџова.

Тоа е се што знам во врска со смерот. Можеби не е се точно, но овие нешта ни ги кажуваше проф. Шајноски уште пред 2 г. кога требаше да се воведе смерот.

jjsjsjjsjjs likes this.
  9. Nati.P

Nati.P Популарен член

Јас би рекла дека повеќе то ќе ги води Маџова. Шајноски е повеќе по берзата, портфолио менаџментот, иако предава и Монетарна политика. Кај него треба само да знаеш да размислуваш, да знаеш да ги разбереш работите и да ги кажуваш со твои зборови. Никако не сака бубање од а до ш и се од книга. Маџова порано беше супер професорка, сега нешто си ги дигна акциите :)

А никој не знае за апсолвентски стаж?

10. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Уписите сигурно се на 13,14 и 15ти така?

11. toresss

toresss Активен член

хај лејдис , нова сум на фемина и би сакала да прашам дали има некој што ќе се упишува на дисперзираните од УГД во Скопје поточно на бизнис логистика :) пошо сум сама од 15 на факс си барам придружба :hai:

12. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Дали има уште некој што ќе се запишува Англиски јазик ?

13. Sw3et.Ang3l

Колку сме - толку сме, доста сме :rofl:

14. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Има ли некој што студира германски јазик и книжевност на УГД во Штип? Како сте задоволни од предавањата, од професорите, дали е тешко,лесно?

15. fifi.94

fifi.94 Истакнат член

Здраво девојки :) Сакам да ве прашам дали навистина сите смерови од Економски ги префрлиле во Кочани :/

16. fifi.94

fifi.94 Истакнат член

Јас сакав да се запишан но слушнав дека сите смерови биле префрлени во Кочани :@

17. jjsjsjjsjjs

jjsjsjjsjjs Активен член

Не се сите,го има само Банкарство финансии и осигурување

18. jjsjsjjsjjs

jjsjsjjsjjs Активен член

Иначе сакав да прашам дали пред да се запишеме треба да се пријавиме и електронски, слушнав дека на Кирил и Методиј требало :)

19. Sw3et.Ang3l

Не треба.

jjsjsjjsjjs likes this.
  20. fifi.94

fifi.94 Истакнат член

Ахм а сигурна си бидејќи јас прашав таму еден што е одговорен и ми кажа дека сите биле :(