Дали за да испратам барање за уверение за положени испити до студентската служба прво треба да имам уплатено 300 денари на жиро сметката или ? И за колку денови отприлика би било готово истото?
Да треба да имаш уплатено 300 ден. за уверение и 50 за таксена марка, поднесуваш и веќе наредниот ден би требало да биде готово, барем така кажаа на студентски кога прашав како е со е-барањата
Се изненадив колку пријавени има само денеска на катедрата за Англиски јазик и книжевност . Повеќе пати прашував па никој ми немаше одговорено незнаев дека ќе има толку голема конкуренција. Дали заради приемниот во Скопје. Секоја чест, чекајте ме и мене
продолжен е првиот уписен рок,ке може и утре да се запишуваат кандидати,само не ми е јасно на страната има и рангирање на кандидати кои што се обновуваат на секои 2 часа,дали е можно да се прошири квотата ? Да примат повеќе студенти,на листата јас сум одбиена има ли шанси да влезам ако е проширена квотата ?
сега отворив на страната и пишува дека рангирањето е во тек и мене ми згрешиле во пресметувањето на поените мислам дека такво нешто не смеат да си дозволат од факултетот се надевам дека ќе ми ги корегираат
И мене ми имаат згешеноо , и тоа цели 5 поени што се многу важни. Незнам што да правиме , како да реагираме..
Ќе се самоцитирам, мистеријата е разрешена. Пресметав по тој критериум што е даден во самиот конкурс, а претходно пресметував на финки и ме излажа, многу како и да е..
и јас пресметував по пресметувачот на финки и ми испадна дека ми скратиле 5 поени и несто , сега кога го прочитав твојов пост пресметав и по нивниот критериум и сепак ми имаат скратено 2 поени , таман за да влезам во државна квота, инаку јас денес бев на факултетот бидејки требаше да однесам нов извод и се побунив за поените и асистентот што беше ми реце дека во понеделник на 19ти кога ке биде објавена конечната ранг листа тогас да одам да однесам приговор, па во понеделник ке одам па ќе видам што ке направам, имам поени за во државна квота и сакам така да ме пишат
На факултети кога пресметував ми излезе дека имам 93.899 поени,а на угд ранг листата имам 90.18... Што да се прави?
http://www.femina.mk/out/?id=bb41f8bbe0 ... 013-14.pdf еве ти овде пресметај си сама , ова е начинот на пресметување на угд ке си видиш точно, пишав погоре и кај мене беше настаната грешка и се надевам дека ќе ја исправат
http://upisi.ugd.edu.mk/ еве ти линк овде можеш да проверис кај си примена, се зависи од тоа колку конкуренција има ако има помалку конкуренција тогаш ќе примаат и со помалку поени
Да знам тоа се океј ама на пример на мојот факултет има 50 пријавени, и сега прашањето ми беше до кој број се примените?
прееска кога ја отворив ранг листата последниот беше примен со 73 бода , а еве сега отварам ама нејке ми вика рангирањето е во тек