Универзитет Гоце Делчев - Штип

Discussion in 'Образование' started by velesanka, Sep 21, 2010.

1. vacuuman

vacuuman Истакнат член

Значи не, не ти кратат само тебе поени. Ако имаат друг калкулатор, на сите ви се скратени поените.
    Guess what? Дури и по калкулаторот на не знам кој институт да ти сметаат поени, пак нема да бидеш у државна, и пак ќе бидеш позади тој зад кој си сега, оти ете, имаш таков успех. Не е до калкулаторот, туку до твоите резултати. Според кој калкулатор и да ви ги сметаат на сите поените, нема да си у државна. Оти ако ти сега имаш 85.3 поени, а Стојанче има 85.5 поени (и е последен у државна), според друг калкулатор, ти ќе имаш 90.3, а Стојанче ќе има 90.5 и он пак ќе биде последен у државна. as simple as that.

2. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Фала ти што не просветли :bow: :roll:

jagodka.18 likes this.
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

уште еден рок за уписи ли остана ? и кое дато се ве молам одговор ?

4. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

јас кога бев на факултетот и едно девојце дојде и праша кога е наредниот уписен рок и рекоа дека е можно и да нема ако се пополнел бројот. вака јас слушнав колку е вистина незнам да не те излажам ..

5. Sw3et.Ang3l

Има уште два уписни рока. 29 и 30 август и 13 септември.

6. jagodka.18

Денес е објавена конечната ранг листа на примени студенти на угд па со среќа нека ни е на сите што сме примени :D ако има некоја феминка што е на бизнис логистика во скопје нека пише :) :) и ако има некоја од повисоките години исто бизнис логистика во скопје нека ни пише искуства , информации и сл , уште еднаш со срека нека ни е :P

7. Sw3et.Ang3l

Каде е објавена конечната ранг листа? На Е-системот за рангирање сеуште пишува прелиминарни неофицијални резултати?

Едит: сега прочитав дека официјалните резултати ќе бидат објавени на 23 август.

8. jagodka.18

епа незнам зашто така...
    јас читав од конкурсот таму пишува дека на 19ти дека ќе се објави конечната ранг листа а на 23 објавување на решение за упис на студенти. незнам сега зашто измислуваат нови датуми само да се прават забуни |( :?:

9. jovana.stojanovska

jovana.stojanovska Активен член

biznis i administracija i biznis logistika bile prepolni ke imallo nova struka ekonomika i osiguruvanje a na 21 ustvari utre ke imalo na vrata izlozeno koj se primeni a koj odbieni ...A na internet bilo se izmesano koj bil primena koj ne :) (taka razbrav kolku e tocno neznam)

10. jagodka.18

јас мислам дека не е фер да има нова струка само за вториот уписен рок, а според името мислам дека ке биде добра струка можеби грешам

11. jovana.stojanovska

jovana.stojanovska Активен член

исто мислење имам со тебе не е фер...

jagodka.18 likes this.
  12. jagodka.18

а ти на бизнис логистика си ?

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Дечки ако не се појавиш на испит,а го имаш пријавено што се случува-ќе се смета дека си полагал,или шансата ти стое неискористена? :)

14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ Ќе ти стои во електронскиот индекс „не се појавил“ и автоматски ти се смета како паднат, неположен. Имаш право да си го пријавиш во наредната сесија. :)

sadgirl21 likes this.
  15. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

девојкии да ве прашам нешто, може ли да ми објаснете каде се наоѓа поточно Економскиот факултет во Штип близу што е да знам да се ориентирам по што до сега не сум била таму студирав во друг град кај што имаше дисперзирани паралелки а за некој ден треба да одам да бранам дипломска таму па да знам да се снајдам....ако некој е бранел дипломска може да ме упати што како било....и кај им се канцелариите на професорите на самиот економски факултет или во зградата на ректоратот мене ми треба проф Трајко Мицески....леле помагајте зашто неможам многу порано да одам за штип и да барам што каде е па се грижам да не задоцнам...плс хелп :worried: :worried: :worried:

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Економскиот факултет се наоѓа кај полицијата,т.е над полицијата,само од другата страна на 'реката' :D значи од десно.

17. problems94

problems94 Истакнат член

Дечки ако знае некој да ми даде листа од примени за лаборанти?
    И дали има шанси уште да примаат на втор уписен рок..

И уште едно прашање, дали во студентски може сега да се аплицира или е завршено тоа??

18. TheTribe

TheTribe Истакнат член

Женски може ли некој да ми каже:
    -Каква е постапката откако ќе ги положиш сите испити,
    -што треба да направиш околу документи,
    -колку да платиш и слично за завршен испит (дипломска),
    -и кај кого е најдобро да се земе тема од Економскиот фак во штип,
    -и дали постои некој начин да не презентираш дипломска, туку да направиш некој проект и да го пратиш на професорот електронски...или нема такво нешто... :^) ...бидејќи сакам да го завршам факултетот до 15 септември и да одам надвор од мк па мислев дали може да се прави нешто и да се прати електронски...

19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Тоа за студентски не знам, а листата еве ја http://upisi.ugd.edu.mk/ бираш опција медицински, после бираш лаборанти и тоа е. Тука пишува дека се примени 23ца, значи има уште 7 слободни места така да можеш да си аплицираш сега во вториот уписен рок, и со среќа :)

Туку, некој да ми каже збор два за факултетот по информатика?

20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

За постапка не знам да ти објаснам,од причина што уште не сум апсолвент.
    Инаку морална е презентацијата на дипломската.
    А тема најдобро би било да земеш кај Трајко Мицевски или Ристе Темјановски,бидејќи се добри професори и без мн малтретирање околу презентацијата ќе поминеш.Претходните години најголемиот број студенти земале кај нив :)