Дечки за уписите во штип бараат ваков документ: потврда за лично годишно осигурување во осигурителна компанија по избор на студентот, со минимален износ од 150 денари. Дали знае некој за што всушност се работи и дали мора да да се носи?
Девојки, за колку време обично ви стигаат уплатените пари на сметка !? Речиси цела недела помина откако ми се уплатени парите, оние за уверението стигнаа, но тие педесет денари за АТ уште ги нема, а итно ми беше. Уф. Била некоја друга во ваква ситуација!? Ми се иде да уплатам уште еднаш, овој пат во банка.
За АТ мора да идеш до студентски да пишеш едно овластување да ти ги префрлат они тоа го прават незнам зошто си чекала цела недела.
Живи глупости, па како тогаш ќе ми издадат уверението, ќе треба пак да се м'кнам до Штип. Има ли шанси да ми го издадат веднаш ? (претпоставувам нема, ама да прашам АКО станале поажурни случајно) Јас навикната дека по секоја заверка или било што веднаш ми стигаат, изумив дека имаше уште нешто со овие АТ.
Ама одма се прави тоа, испринтано е само пишуваш име и презиме , број на индекс и износ на АТ им го даваш и ја хевтаат уплатницата на тоа и до вечер парите ти се на располагање.
Да, знам тоа, ми текна од претходно што имам уплаќано - парите дури моментално ми стигале на електронски индекс, но ме интересираше дали има шанси уверението да ми го издадат уште истиот ден, зашто тоа е тоа кое ми треба, а не сум од Штип па дали има шанси со едно одење да ги завршам двете работи.
Во студентски прашања треба да однесеш овластување за да ти ги внесат таксените марки.Тоа овластување се купува од книжарата на факултетот.И од студентски одма ги внесуваат во е индекс.
Здраво и на оваа тема да поставам едно прашање, аплицирав во прв уписен рок и примена сум на факултетов спрема прелиминарните, сега на 26 за запишувањето, треба да ги носам сите уплатници кои се објавени на тоа .pdf документот од лани ? затоа што таму има и потрошен лабораториски материјал и други работи покрај партиципацијата, но тој документ е објавен лани за годинава нема, или едноставно треба истите тие на истата жиро сметка?
на економски се чека 1 ден,затоа што тие од студентски прашања се некултурни и неуслужливи,зависи на шо факс си,ако ги замолеш можно е да ти средат
^ Пази да не биде исто како тоа укинувањето на опцијата „висење со уплатници пред шалтерот на студентските прашања“. Виц на денот ми беше кога го прочитав, ама ајде да се надеваме дека ќе се фалат сите или барем повеќето. Инаку девојки, кога ви се уписите (ме интересира за бруцошите), се знаат ли датите?
[/quote] Moже линкче од пдф документот, и јас сум запишана не знам што треба да правам сега. [/quote] http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/ ... ti-za-upis
Да за осигурување мора да се уплати 150 ден , секоја година уплакаме, и тоа е убаво , не дај боже ако ти случи нешто , некоја повреда може да ти биде исплатена одредена сума на пари.
Moже линкче од пдф документот, и јас сум запишана не знам што треба да правам сега. [/quote] http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/ ... ti-za-upis[/quote] Кај уплатниците ПП50 назив на примачот и Банка на примачот треба исто да се напише како претходниот пат кога уплаќавме за упис на факултет?
http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/ ... ti-za-upis[/quote] Кај уплатниците ПП50 назив на примачот и Банка на примачот треба исто да се напише како претходниот пат кога уплаќавме за упис на факултет? [/quote] образец ПП 50 е кафејав со него се дават налог да се уплатат некој средства ! Сега незнам од каде си ама не е вазно ние сакавме да уплатиме во НЛБ и не преупатија во стопанска банка таму земале само 15 ден провизија за студенти додека во НЛБ ни побараа 120 ден .само за партиципавиата од 6125 ден ! ете прашатје си во повеке banki разликата во провизија е големе ! НАЗИВ НА ПРИМАЧОТ Е ,, NARODNA BANKA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA или крат. НБРМ ,, со срека тоа е за онаај тран,број со е 100000000063095
Дали треба да се однесе до Вторник или може и понатака? Бев во осигурителна компанија и ми рекоа дека немале потврди.
3. Пријавни листови: - розов лист (за прв семестар): - договор за студирање - семестрален лист (за прв семестар), и - ШВ-20 (за прва студиска година); - Две уплатници од 50 денари за административна такса ***Пријавните листови ги има таму или..