Moже линкче од пдф документот, и јас сум запишана не знам што треба да правам сега. [/quote] http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/ ... ti-za-upis[/quote] Сите овие работи треба да се уплатат така ??? или ве молам некој кој сака во ЛП да ми објасни ништо не ми е јасно...
tea94 На страната на угд нели има статија ,,потребни документи за запишување,,. Пишува сликички.Тие мораш да си ги извадиш доколку ги немаш во таа големина.Јас си извадов слики од матура што бев сликана. Пишува две уплатници за таксени марки(јас тие ги изумив,утре ке ги уплаќам во штип). Во зависност во која квота си влезена ке си видеш колку пари треба да уплатиш.Под тоа има жиро сметка таму милион бројки што треба да внесеш на уплатницата. Долу имаш повторнo 9-10 работи кои треба да ги уплатиш,само мораш да пазиш бидејќи има уплатници пп10 (тие се три на број) и има уплатници што се пп 50. Да не заборавам,потребно е и документ дека си се осигурала во некоја осигурителна компанија(тоа утре ке го свршам,можи во штип). Друго можеби испуштив можеби не.Како и да е ке си видеш подетално на страната. ПАК КЕ НАПОМЕНАМ ДЕВОЈКИ ПАЗЕТЕ НА УПЛАТНИЦИТЕ Т.Е НА ОБРАЗЦИТЕ. (ПП10 И ПП50) Јас сум во државна квота некаде 11 000 ден. ме фати.
3. Пријавни листови: - розов лист (за прв семестар): - договор за студирање - семестрален лист (за прв семестар), и - ШВ-20 (за прва студиска година); - Две уплатници од 50 денари за административна такса Кои од овие ќе ни ги дадат на факултет???
Се запишав на Англиски јазик и книжевност и сега треба да изберам изборни предмети.. Одлучив за Британска култура и цивилизација и се мислам за вториот јазик, што велите за Германски? Какви се професорите? Лесно е? Никогаш немам учено германски .. Или пак друга алтернатива е да ги земам Бртанска култура и цивилизација и Општа лингвистика како факултетски изборни, а германскиов да го земам како универзитетски изборен предмет??? ПОМОШ
Девојки, тие што се запишавте денеска, уплатницата за потрошен лабораториски материјал/теренска настава ја бараат за сите факултети или само за медицински?
за сите факултети треба , јас денес бев и треба да имаме 12 упатници , зборам за скопје за бизнис логистика
за сите факултети треба , јас денес бев и треба да имаме 12 упатници , зборам за скопје за бизнис логистика
Едно прашање за тие што се по новата програма. Дали се оди на предавања на универзитетските изборни предмети или само на испит?
ДЕВОЈКИ ВЕ МОЛАМ !КОЈ Е ТОЈ С.П.Д ОАЗА ВО ШТИП НА НЕТ НЕМАТ НИШТО ЗА НЕГО ?Ч!?!? дали може некој да ми каже барем нешто јас во Штип најдов само ХОТЕЛ ОАЗА дали е тоа истиот објект?
moze li nekoj da mi kaze koi se tie 12 uplatnici mene 11 mi ispagaat i dali ste sigurni deka site novi studenti treba da uplatat 1000 denari na ime na labaratoriski materijal/terenska nastava. I uste nesto utre ke se zapisuvam na bankarstvo, finasii osiguruvanje vo skopje, kade bi mozele da se kupi indeksot i i prijavnite listovi.
Ако прашуваш за упис на факс,тоа значи дека запишувањето ќе биде во Ректоратот на УГД кој се наоѓа спроти хотел Оаза.. барем за нас така беше..
конкретно ! ПРАШУВАМ ЗА СМЕСТУВАЉЕ ВО СТУДЕНСКИ ДОМ ВО ШТИП!?!?! значи вака има студ.дом ,,Брака Миладиновци,, изгледа државен колку чини сместуванје во него? има студе. дом Хилјадников таму ни рекоа 5300 денари по месец со два оброци и + се наплатува за потрошена струја??? па се прашувам дали има греење? ***** и третиот Приватен Студенски Дом ,,ОАЗА,, колку чини таму сместување????????????? и какви се условите дали имате некој линк од интернет или било што да го видиме? ве молам кажете ми нешто !
finuninu http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/eugd ... ti-za-upis еве ти линк од сите уплатници и тоа за лабораториски материјал треба да се уплати, и да тука испаѓаат11 но кога ке отидеш на факултетот тогаш ќе ти кажат дека треба да платиш усте една уплатница од 1150 мислам дека бесе и уствари со тоа си го купуваш индексот , кога ке ја однесеш таа уплатница ке ти дадат индекс и сите тие пријавни листови, семестален лист и сл. што треба. се надевам дека ти помогнав поздрав .