Женски ми треба малку помош Утре треба да дојдам за Штип, треба да носам документи за префрлување од Филолошки - Скопје на Филолошки - Штип, имам све спремно, само малку сум во збунка дали треба да одам на кампусот или како што читам, сите сте поднесувале документи во Ректорат? Е сега, ако одам во Кампусот на Филолошки, каде да ги најдам студентски прашања? И каде да најдам книжара затоа што треба да купам и барања? А ако треба да одам во Ректорат, каде да најдам книжара исто така?
Ако идеш до ректоратот книжара имаш веднаш во ФОН ( факултет за образовни науки ) внатре таму имаат се што ќе ти биде потребно
Сања, јас сум речиси сигурна дека во овој случај треба да си одиш на Кампусот, а за на Филолошки тоа би било Кампус 4 (на влезот од Штип кога доаѓаш од Скопје, лесно ќе се снајдеш) си ги носиш сите документи и таму на Студентски прашања (повеќе шалтери се и си пишува има натпис „Филолошки јазик“) и мора да има книжара таму во факултетот, мислам дека во сите Кампуси си има шалтер книжара. Немаш потреба да се маткаш до Ректоратот, барем според мене.
Случајно читајќи ги прееска уплатниците, гледам ставиле уплатница за упис на парен семестар по прв пат. И уплатница за парен семестар по втор пат. Што е финтава да се уплаќа и за парен. Како тоа, нели сега може само непарен. Не ми е ништо јасно.
мене не ми е јасно нешто 1, од каде да знам колку треба да уплатам за непарен семестар/запишување на 2-ра год. 2, уплатници од банка уплатени треба или .. и само да ги однесам на студентски 3, кои документи треба да се носат (+уплатници) 4, розев лист,семестрален -треба ли? ...не можам да се снајдам жити се ниту колегите/колечките ко изгубени Германци сме...
да да.. значи јас треба да гледам во 2012/2013 .. 1000 ден. за лабораториски раб . на ФМН не теба .. ИКСА(760 ќе теба ..а од што е скратеница ) студентски правобранител и парламент 210 треба за сите ..така? семестрален и розов лист + админ. такса 100 ден. треба а кога и каде ќе ги земиме тие листови што значи тоа запишување на непарен семестар по прв..по втор пат...повисок пат и за парен ќе треба да уплаќаме сега ?
Добро а некој ако знае да ми објасни Сега ќе бидам 2 година и нели треба да се запишам непарен семестар ама која табела требе да ја гледам за уплата 1.Запишување на непарен семестар по прв пат 2.Запишување на непарен семестар по втор или повисок пат ? ? http://www.femina.mk/out/?id=b10fd1ffbc ... n-semestar
Семестрален и розов лист во некоја од книжарите ќе си купиш, а за парен мислам дека не треба сега, туку во февруари.
во 2012/2013..а тоа и мене не ми е јасно прв,втор,повисок пат + што има и за парен семесат наведено..нз што точно да уплатам..аман вееќе..појасно да напишале или хиперлинк за објаснување
Зар и листови требаат ? На мене асистентката ми рече дека се ќе биде електронски и ќе немаме потреба да одиме кај неа ! Значи не требат
Не треба да идеме до студентските, освен само да ги однесеме уплатниците за АТ се јавив вчера и ми кажаа друго се е електронски. ова е за 3+.
Девојки сега ке запишам трета година на бизнис логистика сум, ме интересира дали треба да ја уплатам уплатницата за ИКСА од 760 ден што е?
Сакаш да ми кажеш дека Адми.такса треба на уплатница а другото електронски? PinkGir123 гледај ја уплатницата запишување на непарен семестар по прв пат Инаку некој да ми одговори