Дечки ова што е потврда за лично осигурување во осигурителна компанија (за бруцошите) дали може да се изврши во било која осигуретелна компанија во било кој град??
да да може било каде, дури и во факултетот во ходникот стојат претставници на некое осигурување , било каде можеш да се осигураш 150 денари е
И мене тоа ме интересира, овие од студентски прашања велат дека рокот е до 14 зашто од 17 сме почнувале со предавња..
Сакам да ве прашам Уплатницата што е 1320 денари не ми е јасно за што е? Во цел на дознака на уплатницта што треба да напишам?
Дечки знае ли некој кој е условот за упис на трет семестар? Знам дека треба да имаш освоено најмалку 36 кредити само ме интересира дали треба сите предмети од прв семестар да бидат ислушани т.е да имаш потпис и положени или тоа нема врска битно е да ги имаш потребните кредити?
Ај ако може помош ние што ќе бидеме бизнис логистика 3 семестар дајде совет дали информациони системи или фискална политика да се одбере од изборните предмети.
Не знам за фискална политика каков предмет е , јас учев информациони системи и логистика и предметот не е тежок, а плус овој предмет го предава проф. Мичо Апостолов така да секако добро ке поминеш, тој и не бара се да имаш научено како од книгата, прифаќа и со свои зборови да имаш напишено.
На 16ти септември така ни кажаа на факултетот, но незнам од колку саат, ако некој има подетални информации за бруцошите што како нека не извести
А имаш некои блиц инфомрации од колеги што биле на фискална, зошто ова информатички системи воопшто не ми се свиѓа , читам тоа кај што е опишан предметов и некако не сакам тоа да го учам.
Важно е само да имаш освоено 36 кредите. Може некој предмет да ти остане неположен,а и ако немаш потпис земено по некој предмет можеш да си го купиш. Инаку знае некој како оди процедурата за ставање на факултетот во мирување?
а за префрлање каде треба да се достави барањето ..онаму каде што се учи или каде што ќе се учи? и дали може да се префрли од факултет активен..во факултет каде што повеќе нема да се примаат студенти а тие да се втора год. студентите.. Spoiler пр. од медицина да се префрлиш на предучилишно воспитание- педагошки(нели нема уписи на тој)...-студентите се 2-ра год. дали ќе може да се префрли или ...?
sadgirl21 фала на информацијата само малку ме збуни со потписите, т.е каде можеш да си платиш за потпис, на студентски или се договараш со професорот? инаку јас сум на фармација