Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. Gorgina

Gorgina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12
    Феминки ме интересира една работа, доколку не слушам некој предмет од зимскиот семестар а со тоа и не го полагам, што значи нема да имам потпис од тој предмет, дали ќе можам да заверам семестар?

2. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Можеш да си го платиш потписот, 100 денари од кредит мислам беше. Уплатницата на студентски и би требало да ти заверат. Од електронскиот индекс не знам дали има таква опција, за купување потпис.

3. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Некоја феминка која студира општа медицина втора год.или нагоре нека ми пиши лп. :)

4. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Девојки за тоа електронското плаќање за сите трошоци и за административна такса на Гоце Делчев за да нема потреба да се носат физички уплатници и во банка и на студентски туку со самото плаќање да се трансферираат парите на факултетот на е-индекс и да може да се користат дали може со било каква картичка или треба да е на Унибанка зашто гледам кога ставаат на стр на Угд некои соопштенија за уплата секогаш има пополнето уплатници од Унибанка...јас веќе си имам Виза картичка од друга банка и не сакам да вадам нова па дали можам да ја користам? И ако некој досега се платил електронски вклучувајќи и админ такса дали е брзо и ефикасно и за колку време парите се појавуваат на е-индекс? Однапред благодарам.

5. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    можеш со било каква картичка да уплаќаш,без разлика дали е мастер, маестро, виза .... и може од било која банка да ти е картичката и немора лично твоја да е , можеш пример и од на мајкати картичка да уплатиш. Инако многу е поефтино и поефикасно, парите легнуваат во самиот момент кога уплаќаш и провизијата е многу мала.

6. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Фала многу ми помогна пошто не сум од Штип а сум вонредна па ако требаше да одам до студентски во Штип само за да носам уплатници и овластувања за внес на админ. такса немаше да биде во ред...а така можам да си платам од дома и одма парите да ми легнат па ќе можам да ги користам јејј :)

7. Mar4u

Mar4u Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    22
    Се префрлив од редовен во вонреден, дали знае некој колку и на кои приходни шифри ке треба да уплатам за префрлувањето и за упис на семестар. Ве молам итно ми е до недела морам да го запишам семестарот :(

8. cinderella.red

cinderella.red Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    39
    http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/eugd оди надолу ке видиѓ Ценовник на уплати и кликни ке ти се отвори, а по конкретно што треба да уплатиш требало да прашаш на студентски прашања :)

9. Mar4u

Mar4u Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    22
    Фала ти, прашав на студентски прашања ама не ми објасни тој убаво, утре пак ќе одам..
    А може сега се да се уплаќа на е-индекс со картичка нели??
    Инаку тој ми кажа да се запишам како редовен, па после да ми го променат стаусот како вонреден

10. Bleska

Bleska Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    дали некоја го има распоредот за полаганје на факултетот за туризам на УГД од прва година, ако го има некој нека ми казе кога се полага претприемниство, логистика и култура на изразуванје, фала однапред

11. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Феминки ако меѓу вас има некоја што лани била прва година на бизнис логистика во Скопје , ќе ја/ги замолам да ми кажат било каква информација за Драшко Атанасовски по основи на логистика, секоја информација е добредојдена, за поени за колоквиумии и сл. Фала однапред :)

12. Bleska

Bleska Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    bi sakala da prasam za ova E-upis na neparen semestar da mi se objasni, znaci jas sum zapisana VONREDNO na biznis administracija prva godina, i ne mi e jasno ova E-upis na neparen semestar, dali treba nesto da zapisuvam pak ili sto i kako ???

13. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Дали ќе сака некој да ми каже ?

14. Bleska

Bleska Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    do kade e za prv kolokvium po osnovi na logistika?

15. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Ти нема што да запишуваш електронски на самиот упс си ги поднела уплатниците ,розевиот лист и семестралниот лис тис сега си прв семестар,од 1.02.2014 електронски ке го завереш прв семестар а втори семестар ке го запишеш освен втората рата партиципација ке уплакаш за заверка на семестар-200денупис на семестар 500ден и 500 за семинарски барем досега беше така.Електронски потписи тебе не ти требат бидејки си вонредно.Стапи во контакт со асистентите да не треба и вие да правите семинарски.
    Се надевам ти разјаснив барем малку.
    ;) :hai:

На Bleska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bleska

Bleska Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    fala mnogu SONCE777, znaci sega veke nema sto da podnesuvam semestralni listovi, toa sum go napravila na pocetokot pri upisot :))) TNX mnogu :)

17. Stella.21

Stella.21 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    Здравоо.. јас сум студентка на економски насока финансиски менаџмент, и е на 4 години.. сакам да прашам кој економски факултети се на 3 години за доколку може да се префлам, и дали ќе треба да се полагат некои предмети бла бла. Доколку знае некој нека пише :) :*

18. morkov4eto

morkov4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    9
    женски да не памти некоја од тие што се на медицински што прашања имаше хистологија 2 на прв колоквиум претходните години?
    материјалов некако ептен хаос

19. Bleska

Bleska Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    sakam da prasdam BIZNIS ADMINISTRACIJA kolku godisen fakultet e 3 ili 4???

20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    девојки може информација за ова???
    благодарам