Феминки ме интересира една работа, доколку не слушам некој предмет од зимскиот семестар а со тоа и не го полагам, што значи нема да имам потпис од тој предмет, дали ќе можам да заверам семестар?
Можеш да си го платиш потписот, 100 денари од кредит мислам беше. Уплатницата на студентски и би требало да ти заверат. Од електронскиот индекс не знам дали има таква опција, за купување потпис.
Девојки за тоа електронското плаќање за сите трошоци и за административна такса на Гоце Делчев за да нема потреба да се носат физички уплатници и во банка и на студентски туку со самото плаќање да се трансферираат парите на факултетот на е-индекс и да може да се користат дали може со било каква картичка или треба да е на Унибанка зашто гледам кога ставаат на стр на Угд некои соопштенија за уплата секогаш има пополнето уплатници од Унибанка...јас веќе си имам Виза картичка од друга банка и не сакам да вадам нова па дали можам да ја користам? И ако некој досега се платил електронски вклучувајќи и админ такса дали е брзо и ефикасно и за колку време парите се појавуваат на е-индекс? Однапред благодарам.
можеш со било каква картичка да уплаќаш,без разлика дали е мастер, маестро, виза .... и може од било која банка да ти е картичката и немора лично твоја да е , можеш пример и од на мајкати картичка да уплатиш. Инако многу е поефтино и поефикасно, парите легнуваат во самиот момент кога уплаќаш и провизијата е многу мала.
Фала многу ми помогна пошто не сум од Штип а сум вонредна па ако требаше да одам до студентски во Штип само за да носам уплатници и овластувања за внес на админ. такса немаше да биде во ред...а така можам да си платам од дома и одма парите да ми легнат па ќе можам да ги користам јејј
Се префрлив од редовен во вонреден, дали знае некој колку и на кои приходни шифри ке треба да уплатам за префрлувањето и за упис на семестар. Ве молам итно ми е до недела морам да го запишам семестарот
http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/eugd оди надолу ке видиѓ Ценовник на уплати и кликни ке ти се отвори, а по конкретно што треба да уплатиш требало да прашаш на студентски прашања
Фала ти, прашав на студентски прашања ама не ми објасни тој убаво, утре пак ќе одам.. А може сега се да се уплаќа на е-индекс со картичка нели?? Инаку тој ми кажа да се запишам како редовен, па после да ми го променат стаусот како вонреден
дали некоја го има распоредот за полаганје на факултетот за туризам на УГД од прва година, ако го има некој нека ми казе кога се полага претприемниство, логистика и култура на изразуванје, фала однапред
Феминки ако меѓу вас има некоја што лани била прва година на бизнис логистика во Скопје , ќе ја/ги замолам да ми кажат било каква информација за Драшко Атанасовски по основи на логистика, секоја информација е добредојдена, за поени за колоквиумии и сл. Фала однапред
bi sakala da prasam za ova E-upis na neparen semestar da mi se objasni, znaci jas sum zapisana VONREDNO na biznis administracija prva godina, i ne mi e jasno ova E-upis na neparen semestar, dali treba nesto da zapisuvam pak ili sto i kako ???
Ти нема што да запишуваш електронски на самиот упс си ги поднела уплатниците ,розевиот лист и семестралниот лис тис сега си прв семестар,од 1.02.2014 електронски ке го завереш прв семестар а втори семестар ке го запишеш освен втората рата партиципација ке уплакаш за заверка на семестар-200денупис на семестар 500ден и 500 за семинарски барем досега беше така.Електронски потписи тебе не ти требат бидејки си вонредно.Стапи во контакт со асистентите да не треба и вие да правите семинарски. Се надевам ти разјаснив барем малку.
fala mnogu SONCE777, znaci sega veke nema sto da podnesuvam semestralni listovi, toa sum go napravila na pocetokot pri upisot )) TNX mnogu
Здравоо.. јас сум студентка на економски насока финансиски менаџмент, и е на 4 години.. сакам да прашам кој економски факултети се на 3 години за доколку може да се префлам, и дали ќе треба да се полагат некои предмети бла бла. Доколку знае некој нека пише
женски да не памти некоја од тие што се на медицински што прашања имаше хистологија 2 на прв колоквиум претходните години? материјалов некако ептен хаос