Дечки,тие шо сте на економски,ако ви текнува некое прашање од втор колоквиум по предметите-Банкарство,Финансиски менаџмент и Монетарна економија,во молам пишете Ви благодарам однапред.
Луѓе пред некое бреме се мачев да ја актибирам е пошта и се откажав бидејќи мислев дека не успеав.Сега кога ја отварам е пошта ми излегува User name: Example: marija.1234@student.ugd.edu.mk Password: е добро ама јас не знам кои ми се . Ајде помош да не е како на е индекс ?
Е како не знајш. Сигурно до сега имаш индекс. Плус и има објаснување на УГД. Исто како што си дала пример горе, името и индексот за логирање, со матичниот број како лозинка. http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/e-posta
знае ли некој дали во Струмица ќе ја има од економски факултет студиската програма Менаџмент и претприемништво за уписите 2014 год.?
Феминки ми треба помош, треба да правиме семинарска по основи на логистика , ако некоја има правено ке ја замолам да ме исконтактира во ЛП, итно ми треба помош.
Zdravo FEMKI, sakam da prasam dali i vonrednite studenti se obvrzani da pravat seminarski i proektni zadaci ???
По правило не, но зависи од професорот На вонредните студенти секој испит им носи 100 поени, така што не треба да прават семинарски.
Bleska јас пак знам дека семинарскиот труд е задолжителен за сите, и дека вонредните студенти имаат 90 поени за на испит - шанса да освојат. А колоквиумите-шансата за поени, зависи од добрата волја на професорот, дали ќе им даде шанса да дојдат и да освојат некој поен.
Да прашам некој да не слушнал семинарските до коа треба да се платат и пријават? Има соопштение за нив ама нема датум ставено до коа е краен рок.
Ако можеш, уплати си уште сега. После кога ќе плаќаат сите ќе треба да чекаш неколку дена за да ти ги има средствата во е индекс (ако плаќаш со уплатница). Со картичка ќе ти ги има веднаш. Не дај боже да не отвара е индекс
Ќе одговорам за економски бидејќи не ти е добро формулирано прашањето, не сфатив дали сакаш да се префрлиш на друг факултет или друга насока. Се бира уште на почетокот. Имаш опција за 3 години да си економист, со 4 дипломиран економист и нагоре е со дополнителни години и кредити. За да се префрлиш веќе запишана треба да прашаш која е процедурата иако не ти препорачувам бидејќи во тој случај џабе ти се одени тие 3 години. 16.12.2013
Дечки ме интересира во врска со земање на оценка, дали треба пријава до професорот и кога треба да се достави т.е дали има некој рок до кој треба да се земе оценкта?Или пак се е електронски?
Здраво девојки. Дали некој/а знае кога ќе излезе (или веќе излегол) оној конкурсот што е да се добие ваучер од државата со вредност од одредена сума пари со кој може да се купи лаптоп и др ствари?? ве молам некој да ми каже некоја информација околу тоа. Ви благодарам однапред, поз