Априлскава е казнена сесија, следна е таа во јуни(јули) ама таа е редовна. Јас сакав да прашам дали разбравте дека имало допис на ниво на Универзитетот дека на тие студенти кои ќе одат летото на страна, Америка, Германија, нема да им се дозволи да полагаат испити во јуни?
Девојчиња ај ве молам помош кај нас на факултетот објавиле дека соопштенијата ќе ги истакнуваат само на е-учење е се логирав и сега како треба да проверувам дали има нови соопштенија? Некако ова ептен тапа го направија живи глупости
Епа ке одиш на тој предмет, од кој чекаш соопштенија и кога ке влезеш во самиот предмет најдесно од крајот така во вертикала излегуваат соопштенијата.
Да не знае некој како иде со купувањето потпис на УГД? Мислам ако има некој уплатница да ја видам, и после што треба да правам? Да ја однесам кај професорот за да ми даде потпис или како? Ај ве молам објаснете ми тие што знаете..
Сакам да прашам дали во Скопје ја има Италјанската катедра или само во Штип има? И каде можам да се обратам за повеќе информации?
еве тука имаш тарифник ги има сите шифри за уплатниците, прашај си на студентски каде треба да ја дадеш уплатницата.
Ме интересира нешто во врска со правниот факултет на овој универзитет,па ве молам ЛП,ако има студенти од правен.
Од годинава само смерот сметководство и равизија ќе остане во Штип, а другите смерови ќе се во Кочани и во Радовиш некои смерови абе живи глупости им го зедоа на Кочани правниот као демек ќе им го дадат економски, а врска нема само 3 смера ќе има!
1 година сум на факултет индустриска логистика на ѕниверзитеот гоце делчев и сега ми треба хитно некој ако знае физика дами помогне со задаца која це ми треба на испит а малце потеско ми оде физиката хаха.. Aко некој а знае нека пише еве ја задачата dve strani na edna sverna povrsina deluvaat kako ogledala i od ednata i od drugata strana od ogledaloto e postaven po eden vertikalen svetol predmet na ednakvo rastojanie a=45cm od temeto na ogledaloto.visinata na predmetot koj se naoga pred konkavnata strana e p=2,8.kolkava treba da bide visinata na predmetot p koj sto se naoga pred konveksnata strana za likovite na dvata predmeta da imaat ednakva =golemina.fokusnoto rastojanie e f=10cm поззз и фала однапред xDDDD
Дали знаете колку студенти примаат за физиотерапевт државна квота? И колку одприлика би требало да имаш поени за да те примат во државна квота(со колку поени бил лани последниот примен во државна квота) ?
Мене ме интересира каква е заинтересираноста на студентите конкретно за на архитектонскиот факултет во Штип. Гледам примаат 50 во државна квота и 10 вонредни - ме интересира за редовните студии секако. Како беше лани, се сеќава некоја? Се пополни бројот уште во првиот уписен рок, или остана уште некое слободно место а во вториот?
Девојки ќе може да ми кажете дали со училишна матура може да се запеше ? посо ме бутнаа англиски за еден бод .. xD
дефинитивно одам медицинска сестра во Штип па сега со среќа нека ми е, не можам со општа да се замарам толку години ај со среќа нека ми е Имам ли колешки тука?