Универзитет Гоце Делчев - Штип

Discussion in 'Образование' started by velesanka, Sep 21, 2010.

1. duffi

duffi Форумски идол

Ќе стават, има време до 20-ти . Рокот е продолжен, проф. се уште на одмор и сигурно немаат појма за оваа соопштение од УГД за заверка до 13-ти.

2. Westlife

Westlife Популарен член

А тоа дека кај тој професор немаме резултати ниту од прв ниту од втор колоквиум. :envy:

3. Bleska

Bleska Активен член

aha fala mnogu na info, samo use ova da prasam znaci napisav uplatnica od 200 den za zaverka na semestar i uplativ denes sabajle vo stopansak banka, i tie pari koga ke mi se prefrlat na raspolaganje za da mozam da go zaveram semestrarot. i uste ova vikas da platam preku E plakanje so karticka zaradi pomala provizija no jas imam samo VISA ELECTRON na stopanska banka, a nezam dali moze so taa :(( ako nemoze, koj li ke ja ceka karickata na UNI BANKA :((

4. Nati.P

Nati.P Популарен член

Може со Visa Electron на Стопанска да се плаќа :)

5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Аман веќе од (не)организираноста на службите во УГД.
    Прво,рокот за заверка беше до 13ти,а уште резултати од колоквиум нема по некои предмети.Иронично зарем не.
    И сега,сеуште не се внесени поените во електронскиот индекс,ниту потписите.
    И никој не се замара со тоа,ненавременото средување на тие папирологии,по вина на професори/асистенти,го упаќаме ние студентите.
    Ако не друго,барем добиеме повишен тон во студентски прашања.

6. sonce777

sonce777 Популарен член

Ако не друго,барем добиеме повишен тон во студентски прашања.
    На правен факултет референтот на студентски никогаш не го повишува тонот,цел ден е со насмевка и сите проблемчиња ги решава во минутата.

7. laurast

laurast Нов член

Прв семестар сум и сега ништо не ми е јасно што и како треба да платам за испитите неможам електронски оти немам картичка па сега може ли некој подетално да ми објасни што да правам

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Епа не се сите такви.Тие што се на Економски,знаат на што мислам :D

Значи,до недела,т.е 19ти е пријавувањето на испити и заверка на семестар.
    Услов за заверка на семестар,е претходно да се пријават семинарските.За семинарските се уплаќа по 100 денари,значи колку семинарски пријавуваш пута 100ден :D Уплатниците за семинарски не се носат во студентски прашања,туку електронски се пријавуваат,преку е -индекс.
    За заверка на семестар се уплаќаат 200ден,исто така се заверува електронски.
    И за пријави за испити,од испит по 20 денари и плус за секој испит поединечно административна такса од 50 денари.

9. Nati.P

Nati.P Популарен член

Во Штип си? Знам дека мислиш на Талевски :D
    Марков, од друга страна, е многу подобар и пољубезен. Барем спрема мене :)

10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Во споредба со Антонио,да подобар е.
    Но и тој има такви..швргнати моменти :D

11. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Тие што уплаќате во банка, може да ми ја напишете сметката на која уплаќате? фала

12. reilin

reilin Активен член

Дечки ае малку помош ако може тука.. Значи уште пред нова година средив за семинарските и некна уплатив преку банка три уплатници, една за испити-100ден (20 по 5 предмети), една за административна такса 250 денари, и една на 200 за заверка на семестар. Е сега на е-индекс сите пари ми се легнати освен оние за АТ и не можам ништо да пријавам. Нешто слушнав дека треба до факултетот да се оди ама ако може некој да ме упати зошто и каде и дали треба нешто да се носи??
    Фала многу однапред :)

13. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

затоа е најдобро преку мобилен да се плати за да не одиш на факултет.Јас колку што знам на студентски ке однесеш и ке пополниш барање за да ти ги внесат средствата.

14. Nati.P

Nati.P Популарен член

Мора на студентски прашања да однесеш Овластување за административна такса. Обично го има на факултетите, или во книжарите. Ќе го пополниш со име, презиме, факултет, насока, број на индекс и сума. Треба и уплатницата со административната такса да ја однесеш.

15. reilin

reilin Активен член

Ахаа..фала многу :) А само да те прашам колку чини тоа овластување??

16. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

на факултетот е бесплатно

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Овластувањето за внесување на уплатена административна такса во е-индекс е 2 денари,се зема од книжарата на факултетот.

18. 30.12

30.12 Активен член

Јас сум на филолошкиот факултет- германски јазик и сум многу незадоволна од целиот кадар. Значи толку се неодговорни, што немам зборови стварно. Им праќаш мејлови тие после 3 недели ти враќаат. И пратив семинарска уште пред нова година, таа се уште ми нема одговорено а треба да пријавувам испити. :envy:

19. tea94

tea94 Истакнат член

Девојки ајде малце насочете ме кој знае. Уплатницата за семинарски работи, може да уплатам на една уплатница за сите семинарки (пр. 6х100-600денари да уплатам на една уплатница) и дали треба уплатница со АТ за семинарските или не?
    Уплатница за заверка на семестар (треба нели 200 денари, дали треба и со ова уште една уплатница за АТ)?
    Уплатница за пријава на испит (6х20=120 денари на една уплатница и за секој испит треба АТ така ли и може ли на една уплатница 6х50=300)?

И за да не идам да носам на студентски прашања уплатници за АТ како се уплаќа тоа преку мобилен? Како иде постапката, од сите ли оператори може?
    Ве молам неко јда ми помогне како пиле во магла сум. :tmi:

20. Nati.P

Nati.P Популарен член

Јас би ти препорачала да си платиш со картичка, доколку си во можност. Инаку, можеш на една уплатница да уплатиш за семинарските, исто и за испитите. За секој испит по една административна такса, исто на една уплатница сите :)