Се информираат студентите од прв циклус на студии дека како резултат на нивната неможност да ги реализираат потребните активности (заверка на семестар и пријавување на испити во февруарска сесија, а што се должи на ненавремените реализирани активности од страна на поедини наставници и асистенти во однос на нивно оценување и/или внесување на електронски потписи) роковите за заверка на непарен семестар, пријавување на испити во втора декада и упис на парен семестар се продолжуваат во следниот формат: - Заверка на непарен семестар во учебна 2013/2014 година: до (заклучно со) 2.2.2014, недела, 23.59 часот. - Пријавување на испити (само за Февруарска сесија, втора декада): до (заклучно со) 2.2.2014, недела, 23.59 часот. - Упис на парен семестар: Од 3.2.2014, понеделник до (заклучно со) 16.2.2014, недела, 23.59 часот.
може да ми кажете дали навистина ја укинале хотелско ресторанската насока ? баш се решив за таму коа дознавам ....
Бизнис логистика - Скопје Ќе може ли некој што е 3 година да каже лани Ризик кај Неда какви прашања најчесто прашувала на испит, и дали има врска нешто тие што имаат повеќе поени или помалку, како иде испитот... Фала однапред
Девојки сакам да ве прашам во врска со известувањето за распоред за полагање, дали секогаш и дали сите ни закажуваат испити од денес за утре? и уште нешто, каде да го оцекуваме известувањето на распоредот дали стрикно на студентските мејлоиви или можно е и на огласната табла на е-индекс да има?
Распоредот за полагање секогаш се истакнува од денес за утре,некогаш и пред самото полагање. Инаку го објавуваат вообичаено на е-учење,на курсот по соодветниот предмет,или на огласна табла во факултетот.
Дечки да не има некој некои комбинации на прашања по хистологија со ембриологија од Ќаева од лани, полани што ги давала пошо нели писмено се полага?? Ве молам ако има некој нека пиши
Дали полагаше некој меѓународна трговија во прва декада да ми каже како беше на испитот,што највеќе прашува,од кои теми?
Сега треба уплата на семестар 500 ден. партиципација **** и што друго треба? како да ја уплатам партиципацијата преку картичка... семестрален и розов лист кога треба? предметите кога да ги избереме во е-индекс??? упатства од денес што треба да се прави понатаму???
Здраво, дали некој знае за Економскиот факултет смерот Финанскиски менаџмент, дали оваа година ќе биде преместен во Кочани или веќе е, и дали ако се премести таму оние што се веќе запишани на тој смер на пр. тие што се 2 година, ќе треба да се преселуваат во Кочани за да продолжат на тој смер или остануваат во Штип?
Здраво, сакам да прашам дали знае некој дали може со физичка пријава да го полагам испитот (само еден) бидејќи долго време имав проблеми со пријавување и не ми е пријавен.
Мислиш да одиш да го полагаш, а елктронски го немаш пријавено? Ако е така тога мислам дека не може. Имав и јас таков проблем и проф. ми кажа да го пријавам во наредната сесија и тогаш да го полагам.
Разговарај со професорот, доколку тој ти дозволи можеш да го полагаш сега, а да го пријавиш во наредна сесија. Ама се е до професорот