Дипломите се уважуваат само ако е освоено 1,2 или 3 место на ДРЖАВЕН натпревар. И тоа, 1. место- 5 поени 2. место- 3 поени 3. место -1 поен Други видови пофалници, сертификати за учество, дипломи од пониско рангирано место или диплома од недржавен натпревар не се важи.
И јас сакав таму да се запишам...Некои деца викаат дека им било ептен лесно,некои викаат имале мн за учење така да сите кажуваат различно.Јас мислам дека ако те бива за смерот кој што сакаш да се запишеш нема да имаш потешкотии...
Супер,оди на тоа што сакаш и мене некако ме влече право ама јас ја утнав работата...Ама добро најверојатно ќе продолжам на правен факс здравје Боже
Може би е глупаво прашањево, ама чисто информативно, ме интересира дали може од средно уметничко да се оди на ветеринарен факултет?
Можиш оти да не можиш само.можеби ќе треба да полагаш приемен бидеќи не си средно ветеринарен техничар.
Ве молам да ми кажете нешто сакам да се запишам во Васил но дали ке ме примат сите години сум одличен но имам вкупно десет четворки можно ли е да ме примат. Итно ми е одговорете ми. Фала ви однапред.
Pa od kade znaes kakvi kje ti bidat ocenkite vo 9to? Rano ti e za resavanje koe skolo, ti sega zanimavaj se so ucenjeto i posle vo vtoro polugodie raat si, epten e labavo.
Се зависи до просекот на останатите што ќе се запишат, инаку во последниве години се повеќе се запишуваат и се зголемува конкуренциата за разлика од порано , но мислам дека би требало да те примат со тој успех
Девојки да ве прашам ако знаете, дали може да се впише факултет што ти е различен од струката бидејќи одам во стручно училиште...
Фала богу, бидејќи коа се запишуваш некои ми викаа дека после ќе треба да одам на факс тоа шо ми е по струка..
Ke ve molam za odgovor itno mi e. Dali bi me primile vo Vasil Antevski Dren ekonomija site mi se petki no imam vkupno 8 cetvorki. VE MOLAM ODGOVORETE MI!!!